Certificat digital COVID. Cei opt pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-l descarca

Miercuri, 30 Iunie 2021, ora 09:41
1052 citiri
Certificat digital COVID. Cei opt pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-l descarca
Certificatul digital va putea fi descarcat incepand cu 1 iulie

Certificatul digital al UE privind COVID va putea fi descarcat incepand cu 1 iulie de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. STS a publicat un ghid care explica pe intelesul tuturor cum poate fi obtinut documentul simplu si rapid.

Toti cetatenii UE care au fost vaccinati sau au un rezultat negativ la un test PCR ori s-au vindecat de COVID-19 vor putea demonstra acest lucru prin intermediul unui certificat digital numit certificatul digital al UE privind COVID, a transmis, marti, 29 iunie, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19.

Portalul web de pe care cetatenii romani sau straini isi pot genera certificatele digitale UE privind COVID este pregatit pentru lansarea din 1 iulie 2021. Specialistii STS, care au dezvoltat intregul sistem informatic, au facut ultimele optimizari, in conformitate cu prevederile OUG adoptata de Guvernul Romaniei.

Ghid pentru obtinerea certificatului digital

Cei care vor dori un certificat pentru a calatori in siguranta pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispozitie, incepand de joi, platforma https://certificat-covid.gov.ro. Interfata aplicatiei este intuitiva, iar in mai putin de 10 pasi, poate fi obtinut certificatul:

1. Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail.

2. Daca e-mail-ul este valid, sistemul informatic trimite un link, care dupa accesare va directiona utilizatorul in pagina principala a platformei.

3. Se acceseaza butonul verde "Certificat nou".

4. Se alege tipul actului de identitate in baza caruia solicitantul a fost inregistrat la testare sau vaccinare.

5. Cetatenii romani si cei cu CNP emis de autoritatile romane acceseaza butonul "CNP", urmat de categoria de varsta. In campurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, initiala numelui, initiala prenumelui si tipul certificatului dorit. Cetatenii straini selecteaza optiunea "Pasaport/Act de identitate" si completeaza campurile care cuprind: "Tara care a emis pasaportul", numarul "pasaportului sau al cartii de identitate", initialele numelui si prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.

6. In functie de categorie, se completeaza:

- Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, judetul in care a fost vaccinat si se introduce numarul corespondent lunii in care a avut loc vaccinarea.

- Pentru generarea certificatului de recuperare dupa COVID, se alege judetul in care s-a realizat tes ...citeste mai departe despre "Certificat digital COVID. Cei opt pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-l descarca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
Ritualul de servit cafeaua, un business înfloritor - cât de mult contează cafeaua de specialitate
Ritualul de servit cafeaua, un business înfloritor - cât de mult contează cafeaua de specialitate
Știați că, atunci când vorbim despre cafea, vorbim implicit de o băutură populară în lume? Mai exact, ocupă locul doi în topul băuturilor consumate. Pe cât este de populară, pe atât...
#certificat digital, #certificat covid, #pasaport covid, #cum obtii certificat covid , #Stiri Turism