Cele mai interesante obiceiuri si traditii din lume

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 15:57
3129 citiri
Cele mai interesante obiceiuri si traditii din lume

De la practici mondene care stau la baza activitatilor sociale realizate de localnici, precum sauna finlandeza sau locatii recunoscute pentru importanta lor in lumea mondena, cum ar fi Palm Court din Marea Britanie, oamenii au dezvoltat si au pastrat o serie de traditii si obiceiuri pe care lonelyplanet.com le propune turistilor interesati de curiozitati.

Palm Court, centrul mondenitatii regale

In cazul in care va numarati printre amatorii de mondenitati si va place sa fiti inclusi in societatea moderna, atunci cu siguranta veti aprecia traditia ceaiului englezesc, servit intr-una dintre cele mai pretentioase cafenele, din cadrul hotelului Ritz.

Desi din incinta localului se pot admira Gradinile Regale, nu acesta este principalul avantaj al cafenelei si nici selectia rafinata de produse de patiserie sau bauturi aromate pe baza de cafea. 

Pentru lonelyplanet.com cel mai important atu al locatiei este faptul ca poti fi oricand fotografiat de paparazzi iar daca esti vazut in compania unui vedete, cu atat mai bine: vei deveni la randul tau celebru.

Tocmai din aceasta cauza trebuie sa rezervati din timp un loc la “Palm Court” si trebuie sa respectati o tinuta decenta, formala. Cei care poarta pantofi sport sau blugi nu sunt lasati sa intre.

Long Bar, locul cocktailurilor "opulente"

Un alt obicei respectat de turistii cu dare de mana este savurarea unui cocktail la barul hotelului Raffles, din Singapore.

Decorul aminteste de opulenta specifica pentru colonii si pastreaza intacta atmosfera pe care si-a dorit sa o creeze Ngiam Tong Boom, primul barman al locatiei.

Acesta si-a imaginat propria sa reteta de bautura alcoolica pe care a servit-o prima data la inceputul anilor ’20 si care consta in parti egale de gin, brandy de cirese si benedictin (un lichior format exclusiv din plante si ierburi aromate).

Astazi, la Long Bar se serveste o reteta imbunatatita a acestei variante la un pret ce te face sa savurezi fiecare inghititura, cum subliniaza publicatia amintita.

Shisha sau traditia narghilelei

Egiptenii se dau in vant dupa narghilele si adora sa completeze o masa delicioasa fumand o narghilea. Traditia s-a raspandit pe tot mapamondul si acum exista suficiente baruri sau cafenele care ofera celor interesati si posibilitatea sa incerce o narghilea.

Tutunul simplu, in trecut singurul care putea fi utilizat, a fost completat cu cele mai neobisnuite  arome, de la ananas pana la guma de mestecat.

De asemenea, pot fi fumate narghilele cu tutun aromat cu menta sau cafea.

In multe state, inclusiv in Marea Britanie, fumatul unei narghilele se numeste "shisha", motiv pentru care in Regatul Marii Britanii se gasesc cafenele shisha.

Ceremonia ceaiului

Japonezii sunt recunoscuti pentru atentia si importanta pe care o acorda servirii ceaiului.

O ceremonie a ceaiului poate dura pana la patru ore, tinand cont ca fiecare instrument necesar solicita un anumit ritual de folosire, fiecare cana trebuie asezata intr-o anumita pozitie si fiecare ceremonie are propriile sale etape.

Explicatia acestei durate mari de timp consta in faptul ca la baza ceremoniei sta principiul conform caruia trebuie sa acordam atentia cuvenita fiecarui lucru din viata.

Ceaiul verde (matcha) poate fi servit alaturi de orice preparat, de la tenshin (gustarele) pana la kaiseki (un meniu format din patru feluri de mancare).

Cele mai bune si in acelasi timp cele mai frumoase ceremonii sunt cele organizate in “Casele de ceai” din vechiul Kyoto, unde in cadrul ritualului sunt incluse si momente artistice, de dans sau de cantec.

Saunele finlandeze

Daca ajungeti in Finalnda nu trebuie sa va surprinda prima oferta pe care localnicii o vor propune si anume sa ii insotiti la sauna. Aceasta reprezinta centrul  vietii pentru finlandezi care sunt foarte mandri de acest obicei.

In mod traditional, saunele sunt amplasate deasupra unui lac, astfel incat cei care au stat inauntru sa se poata racori sarind in apa. De asemenea, cele mai bune sauna sunt acelea care folosesc pentru incalzire lemne de foc.

Potrivit obiceiului, finlandezii beau ceva fie dupa fie in timpul saunei, in general bere sau gin, aromatizate cu suc de grapefruit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#obiceiuri, #palm court, #sarbatoare, #traditii, #turisti , #Stiri Turism