Cele mai frumoase apusuri din lume

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 12:10
3778 citiri
Cele mai frumoase apusuri din lume

Dupa ce a realizat clasamente pentru cele mai frumoase plaje sau cele mai propice orase pentru shopping, Forbes.com propune cateva din cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi pentru perspectiva pe care o dau apusului. 

Admirati palatele medievale in lumina apusului

Pe prima pozitie in clasamentul realizat de Forbes se afla apusul din Noto, in Sicilia.

Zona rurala a orasului Noto din Sicila este dominata de campuri de grau, de vile si vechi palate medievale, aflate intr-o  perfecta armonie cu  oceanul care limiteaza orasul.

In cazul in care mergeti in Sicilia, trebuie sa stiti ca pe langa apusurile de poveste puteti vizita centrul vechi al orasului, cu numeroase vestigii arheologice grecesti,  templele Agrigento, Cefalu si Akrai si Parcul Natural Maccalube, unde puteti vedea o sumedenie de gheizere spectaculoase.

De asemenea, puteti merge in Catania, unul dintre principalele orase ale Insulei, si sa admirati Vulcanul Etna.

Dune luminate de soare in Desertul Atacama

Apusul din Valea Lunii, aflata in Desertul  Atacama, din Chile, se afla pe locul al doilea in clasamentul celor mai frumoase apusuri din lume.

Iarna, soarele coloreaza in nuante de rosu, portocaliu si purpuriu dunele de nisip modelate si solidificate de-a lungul timpului de vant in forme neobisnuite.

Pe langa desertul Atacama, in Chile mai puteti vedea Palatul Baburizza si de Arte Frumoase, Palatul Lyon si  Biserica La Matriz.

In plus, din Chile puteti ajunge pe Insula Pastelui, asociata cu statuile din piatra de aici.

Apusul din Costa Risca, inspirant

Pe cea de-a treia pozitie in top se afla amurgul din Costa Rica. Potrivit Forbes, apusul vazut de pe coasta de vest a tarii a fost mai mult decat frumos, ci inspirant.

In Costa Rica mai puteti vedea Muzeul Aurului, Muzeul Jadului si Parcul National Manuel Antonio, o rezervatie in care traiesc peste 350 de specii de pasari, maimute si  papagali.

Apusurile cu adevarat frumoase sunt cele formate dintr-o combinatie de factori, inclusiv istoria locului, si imprejurimile, titreaza publicatia americana.

Soarele se scufunda in Marea Andaman din Thailanda

Pe urmatoarea pozitie in clasamentul celor mai frumoase amurguri se afla  apusul din Ban Tale Nok, din Thailanda.

Amurgul de aici este unul dintre cele mai neobisnuite din lume, pentru ca soarele pare ca se scufunda in Marea Andaman.

In Thailanda trebuie  sa vedeti  Marele Palat, un complex de temple si cladiri, Templele dedicate lui Budha,  cel mai important fiind Templul lui Budha de Smarald.

De asemenea, puteti opta pentru o croaziera pe raul Pa Sak catre Bang-Pa Inn. Aici se poate vizita Palatul de Vara al Regilor Thailandei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#apus, #plaja, #concediu, #turisti, #vacanta , #Stiri Turism