Ce poti sa faci de Craciun, in Viena

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 17:12
3298 citiri
Ce poti sa faci de Craciun, in Viena

Targul de Craciun de la Viena este unul dintre cele mai cunoscute de acest gen, foarte apreciat, atat pe plan local, cat si printre turistii straini, motiv pentru care centrul Vienei devine foarte aglomerat in perioada apropiata sarbatorilor de iarna. Daca nu vreti sa ramaneti in tara de Craciun dar nici nu vreti sa obositi admirand ofertele comerciantilor in cele mai populare capitale europene, puteti incerca o alternativa mai putin cunoscuta, dar la fel de incitanta.

Popularitatea si promovarea excesiva au transformat Targul de Craciun din capitala Austriei intr-un loc aglomerat, diminuand partial din farmecul si din frumusetea irezistibila a evenimentului.

In timp ce majoritatea turistilor viziteaza numai acest Targ, ceilalti sunt cuceriti si de altele asemanatoare, aflate tot in Viena.

Spre exemplu, in Spittelberg, un cartier istoric al municipiului vienez, intre 14 noiembrie si 21 decembrie se deschide "Piata de Craciun", unde vizitatorii pot gasi numeroase produse de artizanat, alaturi de suveniruri deosebite.

Tot in Viena si tot cu ocazia Nasterii Domnului are loc in incinta Palatului Belvedere un targ cu decoratiuni, specialitati culinare.

Cei mici vor fi cei mai incantati, tinand cont de faptul ca in fata Palatului se aduna multi vanzatori care aduc cele mai apetisante, colorate si aromate dulciuri.

In preajma Craciunului, pietele Maria Tereza si Rathaus sunt impodobite cu zeci de casute luminate de o multime de decoratiuni colorate. Printre atractiile locatiilor se numara atelierele unde copii invata sa confectioneze de mana cadouri pentru cei dragi precum si plimbarile pe care micutii le pot face pe ponei dresati.

Iubitorii de poezie pot asista la lecturile zilnice organizate cu ocazia sarbatorilor de iarna, la targul de Craciun Divina Art Christmas Market din Karlsplatz. De asemenea, aici sunt organizate focuri de artificii, iar expozantii vin cu produse unicat, pentru toate gusturile.

Piata de Craciun din Freyung, deschisa in perioada 19 noiembrie – 23 decembrie, ofera turistilor spectacole culturale cu muzica populara pentru cei mari iar pentru copii teatru de papusi si figurine.

Tot in perioada 19 noiembrie – 23 decembrie, expozanti din Austria si din spatiul central-european vin in fiecare an,  in fata bisericii Karlskirche cu produse traditionale si cu o sumedenie de suveniruri frumoase pentru toate bugetele.

Intre 13 noiembrie si 23 decembrie, Parcul fostului Spital Universitar din Viena se anima de lumina si culoare, iar turistii se pot delecta ascultand colinde si savurand cele mai ademenitoare preparate.

Cei care doresc sa combine placerea unei plimbari in aer liber cu studierea ofertei comerciantilor pot face acest lucru in intervalul 13 noiembrie – 24 decembrie, in Turkenschanzpark, un parc cu un decor idilic si romantic.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#craciun, #viena, #turisti, #spectacole , #Stiri Turism