Bulgaria si Romania, un flux de turisti "fara precedent"

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 16:14
1771 citiri

Din numarul turistilor straini sositi in Romania, Bulgarii au ocupat locul doi cu un procent de 17,6%, dupa unguri, care au reprezentat 35,4% din turistii straini veniti in vizita in Romania in luna mai, arata datele Institutului National de Statistica. 

Presa bulgara a caracterizat fluxul de turisti intre Bulgaria si Romania drept "un boom fara precedent" si a vorbit despre patrulele comune de politie in zonele de frontiera si statiunile de vara. Numarul turistilor romani in Bulgaria a ajuns la un milion si este asteptat sa creasca in continuare, potrivit site-ului Novinite.

Traian Badulescu, consultant in tursim, declara pentru Gandul ca romanii sunt familiarizati cu litoralul bulgaresc si ca bulgarii nu vin in Romania pentru litoral, ci pentru a vizita Capitala sau pentru afaceri.

Consultantul explica, de asemenea, motivul pentru care bulgarii au preturi mult mai mici decat noi: sezonul mai lung si un grad mare de ocupare a structurilor de cazare, ceea ce duce la un rulaj mult mai mare si preturi mai mic.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bulgaria, #litoral, #romania, #turism , #Stiri Turism