Bucurestiul ar putea avea un parc de distractii dupa model vienez

Luni, 01 Martie 2010, ora 00:11
2510 citiri
Bucurestiul ar putea avea un parc de distractii dupa model vienez

Bucurestiul ar putea avea, in anii ce vin, un parc de distractii pentru copii si agrement dupa model Praterului de la Viena, a declarat sambata directorul general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Radu Popa, la finalul unei intalniri avute cu un grup de investitori austrieci.

"Este ceea ce lipseste, in prezent, in Bucuresti. In parcuri sunt vechile instalatii, roata mare si caruselele, care sunt improprii si nesigure pentru copii", a explicat Radu Popa.

El si-a manifestat dorinta de a construi un parc nou de distractie, la standarde europene, iar Austria, prin experienta pe care o are de zeci de ani cu Praterul vienez, ar putea fi un partener important pentru Capitala Romaniei.

Potrivit oficialului ALPAB, acest proiect va fi realizat in baza unui parteneriat public - privat, Popa precizand ca municipalitatea bucuresteana nu va investi, ci va pune la dispozitie numai terenul, pe care partenerii urmeaza sa investeasca banii necesari construirii parcului.

"Nu facem nici concesiuni de servicii sau de lucrari, ci o asociere in participatiune. Ne vom asocia, prin anunt, scrisori de intentie si analiza de proiecte", a explicat Popa.

Investitii si in sanatate

La randul sau, directorul Administratiei Spitalelor din Primaria Municipiului Bucuresti, Marius Savu, a vorbit despre trei noi proiecte de dezvoltare in parteneriat cu investitorii austrieci. Este vorba despre Spitalul de Pediatrie de la Gomoiu, o unitate pentru tratarea infarctului miocardic si a accidentelor vasculare si cerebrale, care va fi construita in curtea Spitalului Colentina si extinderea hoteliera a Spitalului Foisor.

Modalitatea de asociere, a spus Savu, va fi tot parteneriatul public - privat, care, dupa cum estimeaza el, va intra in vigoare in aproximativ doua luni.

"Parteneriat public - privat nu inseamna sa iei un imprumut si sa platesti cu dobanda, ci presupune ca unitatea respectiva sa produca venituri suplimentare si din acestea sa se plateasca redeventa catre investitor", a subliniat directorul Marius Savu.

In acest sens, el a aratat ca a avut discutii cu doi dintre membrii delegatiei austriece - respectiv Erste Group si Vamed, firma care face managementul celui mai mare spital din Viena, cu o capacitate de 2.500 de paturi.

"Firmele mentionate se pot implica de la management pana la implementarea de proiecte in domeniul sanatatii", a informat directorul Administratiei Spitalelor. in context, el a spus ca intr-un singur an la spitalul din Viena au fost inregistrate 40.000 de interventii chirurgicale facute pe cetateni romani, ceea ce inseamna foarte multi bani care pleaca din Romania.

La intalnirea care s-a desfasurat, sambata, la sediul Primariei Capitalei, intre investitorii austrieci si reprezentanti ai municipalitatii, au participat directori din PMB care se ocupa de infrastructura orasului, de sistematizare si de investitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că sunt şanse foarte mari ca prima scădere a dobânzilor de referință europene în ultimii ani să aibă loc în urma ședinței din iunie....
#parc, #distractii, #bucuresti, #agrement, #viena , #Stiri Turism