Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

British Airways a afisat cea mai mare pierdere semestriala din istorie

British Airways a afisat cea mai mare pierdere semestriala din istorie

Transportatorul aerian British Airways a afisat vineri cele mai slabe rezultate semestriale din istorie, din cauza scaderii numarului de pasageri si a randamentelor, si a anuntat ca va disponibiliza alti 3.000 de angajati pana la sfarsitul acestui an fiscal, potrivit Wall Street Journal, informeaza NewsIn.

Compania aeriana britanica a inregistrat in semestrul ce s-a incheiat la 30 septembrie o pierdere neta de 217 milioane lire, dupa o pierdere de 49 milioane lire in aceeasi perioada a anului trecut. Pierderea operationala a fost de 111 milioane lire, dupa un profit de 140 milioane lire anul trecut.

Veniturile au scazut cu 14%, la 4,1 miliarde lire, de la 4,75 miliarde lire, ca urmare a ieftinirii biletelor.

Calculate la un curs valutar constant, veniturile au scazut cu 20%.

Venitul mediu pe loc ocupat, pentru fiecare kilometru zburat, a scazut cu 12% in primul semestru, la 5,99 pence, de la 6,82 pence in aceeasi perioada a anului trecut.

British Airways va reduce capacitatea zborurilor pe timp de iarna cu 6%, in contextul in care initial prevedea o reducere de 5%.

Grupul a mai anuntat ca a disponibilizat deja 1.900 de angajati si ca intentioneaza sa suprime alte 3.000 de locuri de munca pana la 31 martie. In prezent, compania, are 38.704 salariati. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1332 ori