Black Friday in vacanta: Ce reduceri fac agentiile de turism in acest an

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 16:40
2355 citiri
Black Friday in vacanta: Ce reduceri fac agentiile de turism in acest an
Foto: Go Pixpic

Dupa calendarul international, in acest weekend au loc adevaratele reduceri de Black Friday, traditionalul eveniment fiind programat in ultima zi de vineri a lunii noiembrie si marcheaza startul sezonului cumparaturilor de iarna.

In Romania, dupa campania de reduceri din weekend-ul trecut practicata atat de magazine online, cat si de magazine offline, si agentiile de tursim incep reducerile, trei dintre acestea, respectiv Happy Tour Group, Paralela 45 si Perfect Tour, punand la dispozitia celor interesati mai multe pachete de vacanta.

De Black Friday, Happy Tour Group ofera si reduceri de aproape 500 de euro

Pachete pentru Revelion, sejururi pentru sezonul estival 2015, city break-uri, excursii de shopping se numara printre ofertele reduse de catre Happy Tour Group pentru Black Friday.

Astfel, turistii care vor rezerva pachetele vinerea aceasta vor beneficia de discount-uri de cateva zeci de euro pentru destinatii precum Cipru, Roma, Paris, Istanbul (pachete cu 20 de euro mai mici), aproape o suta de euro in cazul unor sejururi in Lisabona sau Dubai (reducerile se aplica inclusiv pentru ofertele de Revelion), respectiv de 479 de euro pentru sejururile in Maldive de Revelion. Astfel, in Vinerea Neagra vor putea fi achizitionate vacante in Europa, la preturi pornind de la 252 de euro (pachet de Craciun la Viena) sau 316 euro (Creta - sejur pentru vara 2015). Discounturile se aplica si pe sejururile in Emiratele Arabe, tarifele pentru Dubai pornind de la 540 de euro.

"Le-am pregatit celor care sunt in cautare de vacante la preturi accesibile cele mai bune oferte. Am selectat destinatiile cele mai indragite de catre turisti, dar si destinatiile de vis la care acestia viseaza. Ne asteptam sa avem un plus de rezervari fata de o zi obisnuita a acestei perioade, mai ales si datorita faptului ca acest instrument de marketing, denumit Black Friday, este foarte bine primit de catre public", spune Madalin Mancila, director de marketing Happy Tour Group.

Cel mai ieftin pachet ce poate fi achizitionat de Black Friday costa 252 de euro, fiind vorba de un city break in Viena, in luna decembrie. Tariful include trei nopti nopti de cazare la un hotel de patru stele, mic dejun si bilet de avion. Cel mai scump pachet caruia i se aplica discount-ul de Black Friday este sejurul de Revelion in Maldive. Tariful vacantei este de 3.426 de euro (de la 3.905 euro) si include biletele de avion, sase nopti de cazare la un hotel de cinci stele, serviciu de masa, cina de Revelion, asistenta juridica si transferurile.

"Din experienta anilor trecuti, cele mai cautate destinatii de Black Friday au fost Revelioanele, city break-urile, dar si charterele urmatorului sezon estival care beneficiaza de discounturile cele mai mari. Valoarea medie a pachetului achizitionat s-a ridicat la 500 de euro de persoana. Ne asteptam ca si anul acesta trendul sa se pastreze", spune Madalin Mancila.

Alte reduceri aplicate de Black Friday sunt: Antalya (discount 10% pentru Revelion, tariful final fiind 505 euro, respectiv 25% pentru sezonul estival 2015), Corfu (discount 20% pentru sezonul estival 2015, tariful total fiind de 372 de euro) si Mallorca (discount 53 de euro pentru sezonul estival 2015, tariful final fiind 597 de euro).

Black Friday in turism: Paralela 45 mizeaza pe reduceri de pana la 50%

Paralela 45 ofera reduceri de pana la 50% in peste 50 de destinatii din Romania si din lume in perioada 27 noiembrie - 01 decembrie.

"Romanii au inteles in sfarsit ca daca sunt informati si cumpara in avans isi pot permite vacanta mult visata. Anul acesta ne aliniem promotiilor de Black Friday prin reduceri de pana la 50% atat la turismul individual, cat si la circuite, chartere si chiar oferte speciale pentru Revelion. Ne asteptam sa triplam vanzarile fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai ales ca procesul de cumparare presupune plata in avans a doar 50% din costul total al sejurului", explica Alin Burcea, Presedinte Paralela 45.

De cele mai mari reduceri (de pana la 50%) vor avea parte statiunile de pe Litoralul romanesc - Mamaia si Neptun, insa aceleasi promotii vor fi valabile si pentru Predeal sau Bulgaria.

Cel mai mic tarif oferit de Paralela 45 este la Hotel 2 D de 3 stele din Neptun. Aici pretul pentru un sejur de 5 nopti pleaca de la 197 lei/ persoana. Turistii care vor alege statiunea Albena din Bulgaria vor plati de asemenea cu 50% mai putin pentru un sejur la hotel de 4 stele cu all inclusive, adica 42 euro/ noapte/ persoana.

Pentru cei care nu s-au hotarat asupra destinatiei de Revelion, Black Friday la Paralela 45 aduce vacante cu reduceri de cateva sute de euro. Pentru Revelionul in Maldive promotia de Black Friday include un discount de 600 euro/familie de doua persoane pentru un sejur la hotel de 5 cu all inclusive. Reduceri de 100 euro/persoana se regasesc si la Revelioanele in Las Vegas, Bali si Thailanda, unde pretul cu reducere porneste de la 1145 euro + taxe de aeroport la hoteluri de 5 cu mic dejun. Cel mai mic pret de Revelion il are sejurul in Istanbul la hotel de 4 stele cu mic dejun si transport cu autocarul, la pretul redus de 229 euro / persoana.

Grecia si Spania se afla de asemenea pe lista de Black Friday cu reduceri 10%, in timp ce in Italia, Portugalia si Turcia preturile scad cu 50 euro/ persoana fata de oferta initiala. Reduceri de pana la 50 euro/ persoana sunt valabile si pentru circuitele de iarna si primavara in Hong Kong (Anul Nou Chinezesc), Israel, Tunisia, Dubai, America de Sud, Maroc, Vietnam si Cambodgia.

Pentru amatorii de festivaluri, o vacanta in februarie la Carnavalul de la Venetia este redusa cu 20 euro si ajunge la pretul de 325 euro pentru 6 nopti cazare cu mic dejun (din care 2 la Budapesta) la hotel de 3 stele cu mic dejun, vizite incluse si transport cu autocarul. Un cadou de 8 martie cumparat in avans de Black Friday are pretul de 405 euro + taxe de aeroport / persoana pentru o vacanta la Paris, cazare 5 nopti la hotel de 3 stele cu mic dejun, transport cu avionul (compania Air France) si vizite incluse.

Perfect Tour respecta traditia cu cele mai mari reduceri din turism: 62 %

Si Perfect Tour respecta traditia si, in data de 28 noiembrie 2014, da startul la pentru vacante, care ajung pana la 62%.

"Anul acesta, unii jucatori au 'furat' startul, organizand Black Friday cu o saptamana mai devreme. Perfect Tour respecta traditia si porneste nebunia vacantelor de vis la tarife reduse imediat dupa Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day). Timp de 3 zile, pasionatii de calatorii si vanatorii de reduceri, aflati in cautarea unei destinatii, vor avea timp pentru a-si achizitiona vacanta la tarife imbatabile. Discount-urile Perfect Tour ajung pana la 62%, fiind cele mai mari din turism. Iar paleta de oferte speciale poate satisface toate gusturile, incluzand de la un Craciun magic in Laponia, vacante la schi sau pentru petrecerea sarbatorilor, pana la croaziere de vis, destinatii exotice si experiente unice in lumea desenelor animate de la Disneyland Paris", explica Razvan Scaesteanu, PR Manager Perfect Tour.

Cea mai mare reducere, 62%, este destinata celor care viseaza la o vacanta in "emiratul superlativelor", Dubai, intr-o locatie pe masura - Hotel Atlantis The Palm 5*. In perioada Black Friday, Perfect Tour taie tariful de cazare, de la 424 la 185 euro/persoana/noapte cu demipensiune.

Vacanta magica la Disneyland Paris, singurul loc in care visele prind viata, poate fi rezervata cu un discount zdrobitor, in timpul "sarbatorii" reducerilor. Astfel, parintii care vor sa le ofere copiilor o vacanta magica si, de ce nu, sa-si retraisca copilaria, pot rezerva un pachet de 4 nopti de cazare si 5 zile de distractie in parcuri cu pana la 55% reducere. Mai mult, copiii sub 7 ani calatoresc, stau si se distreaza gratis la Disneyland Paris, parintii trebuind sa achite doar taxele de aeroport.

Nici Craciunul in Laponia nu a scapat de reduceri. Astfel, parintii si toti cei care viseaza la un Craciun in "Tara lui Mosului" pot achizitiona un astfel de pachet magic cu un discount de pana la 105 euro/adult, in limita locurilor disponibile. Pachetele speciale Craciun Laponia cuprind transport cu Charter-ul lui Mos Craciun, cina in seara sosirii, cina festiva de Craciun si cazare in hoteluri de 4 stele, atent alese pentru ca turistii sa se poata bucura din plin de facilitatile oferite de statiunea Levi, locatia oficiala de schi a lui Mos Craciun. De asemenea, sejururile includ o excursie "In cautarea lui Mos Craciun", la satul Mosului si in Santa Park, si o excursie "Intalnire cu Mos Craciun si familia sa", momente magice apreciate de adulti, dar mai ales de catre copii.

De Black Friday, amatorii de aventura si istorie pot profita de reducerile de pana la 100 euro/persoana pentru a alege unul dintre Circuitele Explore (ex.: Japonia, India, Peru, Tunisia, Maroc, Iordania & Israel), in limita locurilor disponibile. Si nici iubitorii sporturilor de iarna nu au fost uitati, vacantele la schi in Bulgaria, Austria, Elvetia, Franta si Italia fiind si ele supuse unor reduceri substantiale.

De asemenea, ofertele de Revelion in destinatii exotice sunt reduse cu pana la 150 euro/persoana, vacantele in capitalele europene, cu pana la 133 euro/persoana, vacantele de vara pe litoralul bulgaresc, cu pana la 32%, iar sejururile exotice, cu 7%.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Black Friday turism, #reduceri turism , #Stiri Turism