Baile Biborteni vor fi modernizate cu ajutorul fondurilor europene

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 13:04
1378 citiri
Baile Biborteni vor fi modernizate cu ajutorul fondurilor europene

Baile Biborteni, din judetul Covasna, vor fi reabilitate si modernizate, investitia totala fiind de 5,5 milioane de lei, jumatate din suma provenind din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat de presa, transmis marti, de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Centru, investitia totala in lucrarile de reabilitare si modernizare a Bailor Biborteni este de 5,53 milioane de lei, din care 2,52 de milioane de lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de Primaria orasului Barolt, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia adusa de beneficiar la realizarea proiectului.

Contractul de finantare prevede ca utilitatile bailor sa fie modernizate

Conform sursei citate, contractul de finantare prevede ca, pe parcursul unui an si jumatate, utilitatile bailor sa fie modernizate si sa ofere 15 noi spatii de agrement. Astfel, va fi reabilitata cladirea in suprafata de peste 1.100 de metri patrati a spa-ului, terasa acoperita si anexele, dar si sauna, pavilionul de apa minerala, precum si sapte bazine de inot, de hidromasaj, atat cele cu apa rece, cat si cele de apa minerala. Pe parcursul implementarii proiectului vor fi realizate si racordurile la utilitati: curent, gaz, la panouri solare, la canalizare si se vor achizitiona dotarile necesare pentru instalatii.

"Diversificarea ofertei turistice va da atat cetatenilor, cat si turistilor un spatiu de agrement in care sa se relaxeze, sa participe la evenimentele culturale locale sau sa practice diverse activitati sportive. Desi contributia de peste trei milioane de lei reprezinta acum un efort financiar pentru bugetul primariei, obtinerea unor rezultate pe termen lung va aduce venituri si poate reinscrie localitatea pe traseele obiectivelor turistice nationale. Acesta este cel de-al 24-lea proiect contractat pe domeniul 5.2, prin care am investit in infrastructura turistica din Regiunea Centru peste 141 milioane lei fonduri nerambursabile", a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru, potrivit comunicatului.

In judetul Covasna acesta este cel de-al treilea proiect finantat de REGIO pentru reabilitarea infrastructurii turistice. Celelalte doua proiecte vizeaza reabilitarea infrastructurii in statiunea balneo-climaterica Covasna, precum si crearea si modernizarea infrastructurii de agrement din statiunea Sugas-Bai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#baile biborteni, #modernizare statiune, #fonduri europene , #Stiri Turism