Asociatia Litoral contesta licitatia de atribuire a plajelor

Marti, 22 Martie 2011, ora 14:31
1512 citiri
Asociatia Litoral contesta licitatia de atribuire a plajelor

Asociatia Litoral-Delta Dunarii solicita Ministerului Mediului ca 10% din suma obtinuta de institutie din inchirierea plajelor sa fie directionata catre promovarea litoralului si sustinerea curselor charter catre aceasta destinatie, se arata intr-un comunicat al asociatiei transmis marti MEDIAFAX.

Asociatia Litoral - Delta Dunarii contesta maniera de organizare a licitatiei de atribuire a plajelor, organizata de Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) Constanta fara consultarea mediului privat din turism, "asa cum se intampla anual din 2006".

Asociatia a cerut luni demisia directorului DADL, Marian Mitrea, acuzandu-l ca aceasta institutie refuza constant dialogul cu cei implicati direct in turismul de pe litoralul romanesc si de lipsa unui raport in care sa se prezinte veniturile incasate de stat din expolatarea plajelor. 

"Daca Ministerul Mediului se incapataneaza sa faca turism si sa faca imposibila orice strategie a noastra de a avea tarife mici pe litoral, atunci solicitam sa se redirectioneze 10% din suma incasata de DADL de la operatorii plajelor catre Asociatia pentru promovarea Litoralului, pentru a fi folosita in promovarea destinatiei, in aducerea de noi curse charter pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, pentru sustinerea programelor derulate de ANAT pentru atragerea turistilor, pentru organizarea de evenimente in timpul sezonului si pentru participarea la Targurile de turism" se arata in comunicatul asociatiei. 

Reprezentantii patronatului sustin ca aduc turisti pe plajele romanesti prin eforturi proprii ale hotelierilor si agentiilor de turism, ale Consiliului Judetean si MDRT, iar Ministerul Mediului profita de acest lucru pentru a colecta venituri consistente.

Potrivit surselor citate, banii obtinuti de catre DADL nu se reintorc la Constanta nici sub forma de investitii pentru conservarea si administrarea plajelor si nici ca fonduri pentru asigurarea serviciilor de salvamar si prim ajutor.

Saptamana trecuta au fost deschise ofertele depuse pentru inchirierea sectoarelor de plaja de pe litoralul Marii Negre, iar luni au fost desemnati castigatorii de catre Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral, apartinand DADL. 

La Navodari au fost desemnate castigatoare ale sectoarelor de plaja 3 firme, la Mamaia au fost 31 de castigatori, la Eforie Nord 7, la Vama Veche 9, iar in cazul statiunilor Olimp si 2 Mai a fost desemnat un singur castigator.

Pentru plajele din Mangalia, Venus si Jupiter a participat la licitatie cate o companie, care a fost descalificata in toate cele trei cazuri din lipsa de concurenta, iar in restul statiunilor nu s-au desfasurat licitatii in absenta ofertelor.

"Legea clarifica responsabilitatile autoritatilor publice centrale si ale celor locale implicate in acest domeniu, precum si unele cerinte obligatorii referitoare la calitatea serviciilor oferite turistilor", a afirmat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#asociatia litoral, #plaje, # atribuire, #licitatia pentru atribuirea plajelor, #litoralul romanesc , #Stiri Turism