Asasinarea lui George W. Bush, in cinematografele americane

Joi, 14 Septembrie 2006, ora 09:53
1267 citiri

Gabriel Range, regizorul si producatorul britanic al filmului 'Death of a President', un documentar despre asasinarea fictive, in 2007, a presedintelui american George W. Bush, a vandut drepturile asupra acestui film. Pelicula se anunta un succes, situandu-se in centrul atentiei la Festivalul Internationale de la Toronto. Drepturile asupra filmul su fost cumparate de casa de distributie Newmarket Films, cea care s-a ocupat si de promovarea unui alt film provocator, 'The Passion of the Christ' semnat de Mel Gibson, potrivit Reuters.

Newmarket Films, care a achizitionat drepturile de distributie pentru suma modica de 1 milion de dolari, va lansa acest film pe piata americana in urmatoarele luni.

''Death of a President'' a fost realizat in stilul documentarelor conventionale de televiziune, desi faptele prezentate sunt pura fictiune. Gabriel Range a folosit inregistrari facute cu ocazia a trei vizite realizate de presedintele Bush la Chicago pentru a recrea scenele in care acesta urmeaza sa fie asasinat. De asemenea, regizorul britanic a apelat la efecte speciale pentru a suprapune chipul presedintelui peste cel al unui actor care interpreta faptul ca a fost impuscat.

Pelicula debuteaza cu imagini de la manifestatiile anti-Bush din timpul vizitei sale la Chicago din 2007. Dupa ce paraseste hotelul unde a tinut un discurs, presedintele este impuscat mortal de un lunetist ascuns intr-o cladire din apropiere.

Vanatoarea de suspecti declansata imediat de politie conduce la arestarea unui om de origine palestiniana in urma unor dovezi mai degraba circumstantiale. Mai tarziu acest presupus vinovat este condamnat pentru asasinat si tinut in inchisoare, desi incep sa iasa la iveala din ce in ce mai multe dovezi care indica o alta persoana ca vinovata pentru aceasta crima.

Pseudo-documentarul de 93 de minute, in care sunt prezentate circumstantele fictive ale asasinarii lui George W. Bush, a provocat deja controverse in Statele Unite ale Americii, in special din partea republicanilor conservatori care-l acuza pe regizorul britanic ca le-ar da idei teroristilor.

Gabriel Range a declarat deja, probabil tot intr-o incercare de a tulbura apele in jurul acestui film, ca a primit cinci sau sase amenintari cu moartea. 'Am descris oroarea unui astfel de asasinat, dar nu cred ca cineva va prelua ideea acestui film si va incerca sa-l ucida pe presedintele Bush'' a comentat el.

Bloombiz

si

Rompres

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...