Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aproape 50% dintre cafenele si baruri au spatii pentru fumat

Aproape 50% dintre cafenele si baruri au spatii pentru fumat

Conducerea ANPC a anuntat, joi, ca a reusit sa realizeze in primul trimestru al anului planul de actiuni pe care si l-a propus privind aplicarea legii in ceea ce priveste consumul produselor din tutun, astfel incat jumatate dintre restaurante, baruri si cafenele si-au organizat deja spatii speciale.

De asemenea, conducerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a precizat ca a reusit sa indeplineasca si planurile referitoarea la modificarea contractelor preformulate si siguranta produselor alimentare.

Autoritatile din acest domeniu nu exclud insa varianta interzicerii totale a fumatului in restaurante, baruri sau cafenele, in cazul in care o astfel de reglementare se va aplica majoritar in tarile europene.

"In aproximativ o luna de cand am inceput sa punem in practica legea privind consumul produselor din tutun, referitor la delimitarea spatiilor dintre fumatori si nefumatori, dotarea corespunzatoare cu scrumiere si extinctoare, aproape 50 la suta dintre restaurante, baruri si cafenele au inceput sa respecte aceste prevederi", a declarat, joi, la Sibiu, presedintele ANPC, cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorilor.

De asemenea, Zlotea a atras atentia tuturur operatorilor economci ca in cazul in care vor mai fi gasiti ca nu respecta legea risca suspendarea temporara sau definitiva a activitatii.

Presedintele Autoritatii a mai spus ca la nivelul Capitalei operatorii economici au inteles inca de la primele discutii pe teme legate de protectia consumatorilor ca trebuie sa aplice legea. De altfel, Zlotea a avertizat ca incepand cu luna aprilie, inspectorii isi vor extinde actiunile de control si in cluburi si discoteci.

Marian Zlotea a atras atentia tuturor consumatorilor ca in cazul in care intra intr-un restaurant, bar sau cafenea si nu sunt intrebati daca doresc un loc intr-un spatiu de fumatori sau de nefumatori sau daca locul respectiv nu dispune de un spatiu amenajat in acest scop, au posibilitatea de a se adresa Oficiului pentru Protectia Consumatorului.

"ANPC respecta fumatorii, insa agentii economici trebuie sa respecte si drepturile nefumatorilor", a mai adagat Zlotea.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 764 ori