Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAT: Tichetele de vacanta nu afecteaza bugetul!

ANAT: Tichetele de vacanta nu afecteaza bugetul!

Tichetele de vacanta nu reprezinta o obligatie, si vor fi cumparate doar de catre angajatorii din sistemul privat sau de stat care isi permit si care doresc acest lucru, de la firmele emitatoare, sustin reprezentantii oficiali ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Costul maxim anual va fi de 3.600 de RON per angajat, cu 1600 lei mai putin fata de suma medie alocata tichetelor de masa de catre un angajator.

Reprezentantii ANAT sustin ca nu exista dovezi care sa ateste ca tichetele de masa ar dauna bugetului  national. Mai mult, potrivit purtatorului de cuvant al Asociatiei, Traian Badulescu,  faptul ca aceste tichete sunt deductibile, scutite de impozit, este irelevant pentru bugetul de stat.

In cazul in care nu erau emise, statul oricum nu ar fi incasat nimic, potrivit lui Badulescu. Dimpotriva, tichetele de vacanta vor aduce bani la bugetul de stat, pentru ca vor contribui la dezvoltarea turismului intern romanesc, explica purtatorul de cuvant ANAT.

Acesta a  reamintit ca tichetele de vacanta sunt nominale si ca pot fi consumate doar pentru servicii turistice pe teritoriul Romaniei. In cazul in care nu sunt utilizate intr-un an calendaristic, tichetele sunt returnate angajatorului, iar compensarea lor baneasca este interzisa.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1793 ori
Citeste mai multe despreANAT Badulescu tichete vacanta buget