Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alpinistul Cornel Galescu incearca sa atinga Polul Nord

Alpinistul Cornel Galescu incearca sa atinga Polul Nord

In premiera romanesca, alpinistul Cornel Galescu pleca intr-o expeditie la Polul Nord, pe schiuri de tura. Alaturi de acesta vor fi celebrul explorator norvegian Borge Ousland, alti sase exploratori din Norvegia, Germania si Italia si Romeo Dunca, primul roman care a terminat cursa Paris-Dakar.

Autor al mai multor premiere romanesti in Himalaya, Alaska, Anzi, Alpi, Taurus si Scandinavia, alpinistul caransebesean va pleca in luna aprilie catre Polul Nord.

Cornel Galescu a fost primul roman care a atins varful Mc Kinley din Alaska, cu zece ani in urma, iar acum va incerca sa atinga Polul Nord prin parcurgerea traseului pe schiuri de tura. Dupa cele 5 zile de pregatire intensa si antrenament in Muntii Norvegiei din luna martie, membrii expeditiei vor pleca pregatiti inspre Pol, la mijlocul lui aprilie. Daca totul se va desfasura conform planului, membrii expeditiei vor atinge Polul Nord dupa 20 de zile de infruntat temperaturi extreme si extenuare fizica.

Cornel Galescu a declarat ca unele dintre principalele impedimentele in atingerea telului expeditiei ar fi frigul, ursii polari, zgomotul surd al celor 4000 m de apa peste care va trece expeditia si incalzirea globala care poate afecta atingerea Polului situat chiar pe calota Oceanului Inghetat.

Aceasta expeditie in premiera romaneasca este atat un imbold pentru toti cei care doresc sa-si depaseasca limitele, cat si un semnal de alarma pentru protectia mediului, anul 2007 fiind si Anul Polar International.

Expeditia este sustinuta de ETA2U, lider de piata in furnizarea produselor si serviciilor IT si principalul integrator de sisteme si solutii complexe din zona centrala si de vest a Romaniei. compania sustine performantele din diferite domenii ca educatie si sport.

Modul in care se desfasoara calatoria va putea fi aflat de pe site-ul www.eta2u.ro, unde alpinistul Cornel Galescu isi va publicarea jurnalul.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1026 ori