Aeroporturile din Romania ar putea beneficia de investitii de 150 mil euro

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 12:36
1764 citiri
Aeroporturile din Romania ar putea beneficia de investitii de 150 mil euro

Aeroporturile din Romania cu un trafic de sub un milion pasageri pe an ar putea beneficia de investitii de 150 milioane euro din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial, a declarat miercuri directorul general al Directiei de Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Catalin Radu, conform NewsIn.

"Am depus o schema de finantare la Comisia Europeana, este vorba de 150 milioane euro in prima faza.

Schema de finantare se adreseaza aeroporturilor din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), dar si celor aflate sub autoritatile locale cu sub un milion de pasageri anual, adica aproape toate, mai putin cele doua din Capitala, iar Timisoara, Cluj si Constanta sunt la limita.

Acestea au posibilitatea astfel sa beneficieze de fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii (zona de pista, platforma, caile de rulare, transport), insa nu si partea de terminal, ci tot ce tine de partea de siguranta in general", a spus Catalin Radu.

Acesta a precizat ca asteapta un raspuns de la Bruxelles in urmatoarele saptamani in acest sens.

De asemenea, Radu a mentionat ca, daca MTI reuseste sa acceseze aceste 150 milioane euro, atunci va cere aprobare in vederea transferarii altor sume ce nu au fost cheltuite, de la proiecte considerate neeligibile pentru finantare.

"Ministrul Anca Boagiu a discutat deja la Bruxelles, pentru a grabi accesarea acestor fonduri. Va avea loc totodata si o vizita la forurile europene, cel mai probabil saptamana viitoare", a afirmat directorul din MTI.

Catalin Radu a mentionat ca aeroporturile vor trebui sa pregateasca proiecte de investitii pentru a beneficia de finantare europeana, pe care apoi sa le depuna la MTI, insa pentru un proiect se poate solicita maxim 40 milioane euro.

"Majoritatea aeroporturilor si-au aratat deja intentia de a accesa fonduri", a mai spus oficialul din Ministerul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#aeroporturi, #romania, #investitii, #milioane, #euro , #Stiri Turism