Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aeroportul Baneasa va fi inchis timp de doua luni pentru reparatii

Aeroportul Baneasa va fi inchis timp de doua luni pentru reparatii

Aeroportul Aurel Vlaicu din Baneasa va fi inchis pe o perioada de doua luni, in vara acestui an, pentru reperarea pistei, investitie de circa 18 milioane euro, a declarat, marti, pentru Rompres, directorul departamentului de comunicare al Aeroportului, Stefan Mladin.

Traficul urmeaza sa fie preluat de Aeroportul Otopeni, pe perioada lucrarilor.
"Perioada in care va fi inchis aeroportul nu este stabilita cu precizie, noi am dori in vara, pentru ca este necesara repararea pistei. Sigur ca exista si posibilitatea sa reparam doar o parte a pistei, dar lucrarile s-ar extinde ca timp", a spus Stefan Mladin.

Oficialul a precizat ca exista inca anumite neclaritati legate de anumite manifestari ce urmeaza a se derula la Romaero, si de asemenea se poarta inca discutii cu executantul pentru a fi adoptata cea mai buna solutie care sa fie evident si cat mai scurta, astfel incat reparatiile s-ar putea realiza pe o perioada mai scurta de doua luni.

"De asemenea tinand cont de faptul ca spatiul destinat procesarii pasagerilor este destul de limitat vom incerca tot in cursul acestui an o marire a spatiului aerogarii, in speta o extindere a acesteia care sa ne permita o fluidizare mai buna a traficului de pasageri", a explicat Mladin.

Acesta se afla in stadiul de proiect urmand a se identifica sursele de finantare, lucrarea fiind estimata in jurul valorii de 1,5 milioane de euro.
Desi aeroportul va fi inchis pe o perioada de doua luni, Aeroportul din Baneasa va inregistra circa un milion de pasageri in acest an, cu circa 30 la suta mai mult fata de anul 2006, cand s-au inregistrat 700.000 de pasageri.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1069 ori