Aeroportul Baneasa va fi inchis timp de doua luni pentru reparatii

Marti, 13 Februarie 2007, ora 14:25
1167 citiri

Aeroportul Aurel Vlaicu din Baneasa va fi inchis pe o perioada de doua luni, in vara acestui an, pentru reperarea pistei, investitie de circa 18 milioane euro, a declarat, marti, pentru Rompres, directorul departamentului de comunicare al Aeroportului, Stefan Mladin.

Traficul urmeaza sa fie preluat de Aeroportul Otopeni, pe perioada lucrarilor.
"Perioada in care va fi inchis aeroportul nu este stabilita cu precizie, noi am dori in vara, pentru ca este necesara repararea pistei. Sigur ca exista si posibilitatea sa reparam doar o parte a pistei, dar lucrarile s-ar extinde ca timp", a spus Stefan Mladin.

Oficialul a precizat ca exista inca anumite neclaritati legate de anumite manifestari ce urmeaza a se derula la Romaero, si de asemenea se poarta inca discutii cu executantul pentru a fi adoptata cea mai buna solutie care sa fie evident si cat mai scurta, astfel incat reparatiile s-ar putea realiza pe o perioada mai scurta de doua luni.

"De asemenea tinand cont de faptul ca spatiul destinat procesarii pasagerilor este destul de limitat vom incerca tot in cursul acestui an o marire a spatiului aerogarii, in speta o extindere a acesteia care sa ne permita o fluidizare mai buna a traficului de pasageri", a explicat Mladin.

Acesta se afla in stadiul de proiect urmand a se identifica sursele de finantare, lucrarea fiind estimata in jurul valorii de 1,5 milioane de euro.
Desi aeroportul va fi inchis pe o perioada de doua luni, Aeroportul din Baneasa va inregistra circa un milion de pasageri in acest an, cu circa 30 la suta mai mult fata de anul 2006, cand s-au inregistrat 700.000 de pasageri.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...