Actori care se vand cu 200 de euro pe emisiune

Marti, 28 Iunie 2005, ora 01:26
1218 citiri

Salariul unui actor tanar, la un teatru bucurestean, incepe de la 3.500.000 de lei. Numele mai importante castiga dublu sau chiar triplu, dar se plang ca asta nu le acopera nici macar cheltuielile de chirie si intretinere la bloc. Aparitia la o emisiune TV sau un contract sezonier pot umple contul din banca. Astfel, unii actori se lasa prinsi in formate de emisiuni pe care le infierau in tineretea studentiei. Cristina Stamate vrea sa faca audienta cu discutii despre sex la "Ce vor fetele", Constantin Cotimanis a prezentat "Stele verzi", o emisiune cu "muschi" si prea putin creier, Ovidiu Cuncea a coborat la "Ciao, Darwin!". Actorii isi pun talentul in slujba unor emisiuni cu gust indoielnic, dar sunt remunerati cu 100-200 de euro pentru o aparitie. Desi de multe ori isi atrag dispretul colegilor, ei au argumente.

Cristina Stamate detesta trivialitatea chiar si cand ne spune "Ce vor fetele"

Cristina Stamate nu crede ca prezenta in aceste show-uri ii afecteaza cariera de la Teatrul de Revista: "E in functie de optica, fiecare vede dintr-un anumit punct de vedere emisiunile acestea. Eu am avut intotdeauna grija sa spun ce trebuie si nu cred ca pot fi stampilata negativ. Detest trivialitatea, dar imi place picanteria. Evident, oriunde exista si treceri peste toate stachetele posibile. Important e sa nu faci tu lucrul acesta. Prestatiile mele au fost decente, expresiile pe care le-am folosit nu au fost triviale, ci spirituale. Nu mi-a reprosat nici un coleg ceea ce am facut. La "Ce vor fetele" nu e nici pomeneala de vulgaritate, poate doar o usoara picanterie, care se preteaza aici", spune Cristina Stamate, care a reprezentat "oamenii cu carte" intr-o editie "Ciao, Darwin!".

Bleont face bufonerii la "Stele verzi" ca sa-si ajute mama pensionara

Claudiu Bleont, care admite ca a facut bufonerii la gala de box "Stele verzi" si poante picante in defuncta emisiune moderata de Dan Negru, spune ca unii colegi i-au batut obrazul pentru prezenta lui in aceste transmisiuni TV. ""Ciao, Darwin!" nu e o emisiune cu oameni? Nimic din ceea ce e omenesc nu-mi este strain, iar calitatea mea umana si artistica e aceeasi oriunde ma duc. Am primit reprosuri, dar m-am obisnuit si nu le mai bag in seama, pentru ca eu asa cred ca trebuie sa traiesti. Un artist adevarat trebuie sa fie deschis in a dialoga cu toate straturile societatii, sa fie ca un soare care-si rasfrange razele asupra celor bogati, dar si asupra celor saraci si "primitivi". In sprijinul a ceea ce fac as ruga pe oricine sa asculte inregistrarile cantecelor de nunta ale lui Toma Caragiu, care sunt foarte desucheate. Prezenta mea in aceste show-uri este remunerata, dar nu fac lucrurile astea pentru bani, desi nu pot trai din salariul de la Teatrul National, de 11.000.000 de lei. Am de platit chirie, telefoane, trebuie sa-mi ajut mama care are o pensie de 1.600.000 de lei", spune Claudiu Bleont.

Actrita Mariana Mihut condamna total acest gen de expunere: "Nu ma pot uita la aceste emisiuni pentru ca nu-mi spun nimic. Actorii se pun intr-o situatie atat de jalnica, incat ti-e mila de ei. Sa fie mizeria atat de ingrozitoare? Dar nici atunci n-ar trebui sa faca asa ceva. Unii dintre noi, care sunt mult mai saraci, nu s-ar compromite in halul acesta. Cand iti pierzi autocontrolul e si mai grav. Pare uluitor, dar in bransa nimeni nu condamna acest comportament, nici macar nu sunt discutii pe aceasta tema. De Claudiu Bleont ma doare sufletul, am fost partenera cu el intr-un spectacol, e un om de calitate pe care il iubesc. Nu inteleg de ce face lucrul asta. Despre ceilalti, putin ma intereseaza. N-au decat sa faca ce vor. Daca vor sa concureze cu Vacanta Mare, cu atat mai jalnic pentru ei".

Cotimanis sustine ca datul sangelui pe gura e in firea lucrurilor

Constantin Cotimanis nu considera vulgara sau agresiva gala de box "Stele verzi" pe care a prezentat-o, desi au fost situatii in care violenta a invins fair-play-ul si telespectatorii s-au putut delecta cu sange proaspat, la o ora de maxima audienta. "Este adevarat ca spiritele se mai incing cateodata si mai curge sange, dar lucrul asta e in firea lucrurilor si totul este o joaca. Poate fi privita si ca o chestie violenta, bineinteles, dar depinde cine o priveste. Faptul ca am moderat emisiunea nu mi-a afectat imaginea, pentru ca n-am facut niciodata apologia violentei. Nici critici n-am primit din bransa, desi nu este o emisiune culturala, ci una de divertisment, cu fete frumoase, dans, muzica, fara sa puna prea mult mintea la contributie".

Un caz trist il reprezinta Ovidiu Cuncea, comoderator la "Ciao, Darwin!". Inainte sa plece in lumea lui Negru, a jucat bine in "Visul unei nopti de vara", in regia lui Felix Alexa, la Teatrul National.

Adevarul

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...