Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

A treia expeditie in Antarctica s-a incheiat

A treia expeditie in Antarctica s-a incheiat
Un grup de expeditionari, format din Teodor Negoita, Ileana Bocanciu, si Florica Topirceanu au plecat, chiar in ultima zi a anului trecut, spre Antarctica.A 14-a expeditie in zonele arctice ale lumii si a treia in Antarctica s-a incheiat in data de 15 martie. In acest rastimp, cei 3 expeditionari au stat la baza romana Low Racovita A- baza ce a luat numele australianului care a patruns prima oara in Antarctica de Est si al romanului participant la celebra expeditie A"BelgicaA".

Asociatia de Turism Chindia intentioneaza sa sustina diverse expozitii fotografice si expuneri de idei si impresii despre zonele antarctice in scolile si liceele dambovitene. De altfel, in scopul acestei expeditii, cercetatorul si exploratorul polar Teodor Gheorghe Negoita a initiat o serie de actiuni inca din primavara anului trecut, in judetul Dambovita. Fundatia Antarctica Romana, in colaborare cu Asociatia de Turism "Chindia", a organizat atunci manifestarea "Sa descoperim Antarctica", prin care 14 scoli dambovitene au avut ocazia sa descopere mai multe despre cercetarile romanesti in zonele polare. Negoita si-a prezentat, in cadrul proiectului, lucrarile proprii legate de aceste subiect - "Antarctic and Arctic Research" si "Stiinta pe gheata cu chinezii in Antarctica".

A'In toate scolile din Dambovita care vor fi deschise la colaborare noi vom oferi materiale, fotografii, material documentar, film, deci vom incerca sa spunem copiilor ca Antarctica este in sud si nu in nord, ca ursii polari traiesc in nord si nu in sud. Lucruri care aici, in lume, in civilizatie, par foarte simple si foarte la indemana oricui, dar acolo, la 13.000 km distanta, unele lucruri foarte simple pot deveni extrem de grave si totul capata alte aspecte si alte formeA', a declarat Ileana Bocanciu, la intoarcerea in Targoviste.

Ea a tinut sa precizeze ca seful expeditiei chineze i-a propus sa conduca ea insasi, in viitor, o expeditie romana in Antarctica. Astfel, spune Ileana, se preconizeaza chiar o noua plecare in Anctarctica, de data aceasta cu un echipaj dambovitean in totalitate.

Alexandra DamianAMOS News - Agentie independenta de presa


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1210 ori