75% dintre europeni vor sa calatoreasca in 2020. In Romania, ponderea ajunge la 87%

Marti, 19 Mai 2020, ora 10:36
928 citiri
75% dintre europeni vor sa calatoreasca in 2020. In Romania, ponderea ajunge la 87%
Foto: Arhiva Pixabay

Trei sferturi dintre europeni (75%) planuiesc sa calatoreasca in 2020, dar cu preponderenta in interiorul tarilor lor, in timp ce sase din zece (60%) dintre acestia cred ca bugetul lor de vacanta va fi la fel ca inaintea pandemiei sau doar putin mai mic, arata rezultatele unui sondaj realizate de o retea de gazduire bagaje, in colaborare cu un blog romanesc de calatorii.

Pe acelasi subiect, raspunsurile din Romania depasesc media europeana, ponderea celor care vor sa calatoreasca (si) in interiorul tarii in acest an fiind de 87%.

Conform datelor centralizate de LuggageHero si All4Travel in luna mai, la nivel general, 70% dintre europeni vor continua sa calatoreasca in acest an, in crestere cu 23% fata de estimarile de luna trecuta, dar 20% dintre respondenti isi propun sa calatoreasca in strainatate doar de anul viitor, iar alti 6% au declarat ca vor astepta sa aiba acces la un vaccin inainte de a parasi tara.

De asemenea, 60% dintre cei care obisnuiesc sa calatoreasca pentru afaceri au spus ca se asteapta sa aiba cel putin o astfel de calatorie in 2020.

Pe fondul optimismului privind dorinta de a calatori, totusi, 60% dintre participanti cred ca bugetul lor de vacanta pentru acest an va fi la fel ca inaintea pandemiei sau doar putin mai mic, in comparatie cu 51%, cum reiese din sondajul efectuat in aprilie.

Potrivit sursei citate, 75% dintre respondenti declara ca vor sa exploreze tara in care traiesc, in perioada mai-septembrie, parcurgand cu masina distante mai lungi sau planuind escapade in orasele preferate. Raspunsurile din Romania depasesc media europeana, procentul celor care vor sa calatoreasca si in interiorul tarii in acest an ajungand la 87%.

Totodata, mai mult de jumatate dintre europeni sustin ca vor calatori in lunile de vara, dar alti 20% sunt atat de dornici de plimbari incat vor porni la drum in primele 15 zile dupa ridicarea restrictiilor. La polul opus, 3% au mentionat ca nu vor sa paraseasca orasul in care locuiesc pana nu vor avea acces la un vaccin, iar un grup similar de persoane va astepta revenirea economiei.

In ceea ce priveste calatoriile de afaceri, 60% dintre persoanele intervievate au afirmat ca vor avea cel putin o calatorie in interes de serviciu pana la finalul anului, in timp ce la nivelul Romaniei, ponderea este de doar 10%.

Sondajul de specialitate releva ca mai mult de trei sferturi dintre participanti vad un impact financiar relativ mic al pandemiei asupra bugetului familial (intre 0 si 2%), in ...citeste mai departe despre "75% dintre europeni vor sa calatoreasca in 2020. In Romania, ponderea ajunge la 87%" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#europeni calatorii 2020, #romani sondaj calatorii 2020 , #Stiri Turism