Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

60% dintre romani ar renunta la vacante din cauza crizei

60% dintre romani ar renunta la vacante din cauza crizei

Aproape doua treimi (60,9%) dintre romani ar reduce din bugetul alocat pentru excursii si calatorii in cazul in care criza le-ar afecta veniturile, in timp ce mai mult de jumatate dintre cei intervievati ar renunta la obiectele de lux, arata arata un studiu realizat de Mednet si Media Xprimm.

Iesirile in oras, hainele si investitiile sunt urmatoarele la care sunt gata sa renunte romanii, pe ultimul loc aflandu-se alimentele, potrivit studiului, care a avut la baza comportamentul de consum al romanilor si modul in care acesta este modificat de criza mondiala.

Potrivit studiului, mai mult de jumatate (50,6%) dintre romani vor cumpara aceleasi produse, dar in cantitati mai mici, in timp ce 31,4% dintre persoanele intervievate sustin ca nu isi vor modifica comportamentul de consum.


In cazul reducerii veniturilor, persoanele intervievate din provincie ar renunta in mai mare masura (59,1%) la obiectele de lux decat cei din Bucuresti, unde 50,7% dintre participanti la studiu au spus ca sunt gata sa renunte la aceste produse.


Galatenii sunt cei mai hotarati (62,2%) in ce priveste cumpararea acelorasi produse, dar in cantitate mai mica, urmati de braileni cu 60,0%, se mai arata in studiu.


Studiul a fost realizat in perioada 28 ianuarie - 10 februarie 2009 si au participat 812 respondenti din Bucuresti si alte 853 de persoane din orase cu mai mult de 100.000 locuitori - Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timisoara. Mednet Marketing Research Center este membru al Esomar (The World Association for Research Professionals) si Sorma (Societatea Romana de Marketing si Cercetarea Opiniei Publice). Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1483 ori
Citeste mai multe desprevacanta criza excursii