15% dintre romani aloca un buget de pana la 1.000 de euro pentru concediu

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 16:28
1340 citiri
15% dintre romani aloca un buget de pana la 1.000 de euro pentru concediu

Aproape un sfert dintre romani isi permit un buget de pana la 1.000 de euro pentru concediul din 2010, in timp ce 16% investesc sub 500 de euro pentru o vacanta, potrivit rezultatelor unui studiu international GfK despre comportamentul cetatenilor europeni si ai SUA legat de vacante si calatorii, informeaza NewsIn.

Potrivit studiului, care a analizat comportamentul cetatenilor din 16 tari europene si Statele Unite, 42% dintre romani afirma ca isi petrec vacanta in propria tara.

Aproape 40% dintre cetatenii chestionati la nivel global declara ca nu obisnuiesc sa calatoreasca in timpul liber.

Cifra creste la 61% in Europa Centrala si de Est si scade la 37% in statele vest-europene.

Cei mai impatimiti de calatorii sunt suedezii (87%), olandezii (85%) si belgienii (77%), in timp ce bulgarii si romanii sunt cei care stau cel mai mult acasa in timpul liber - 71%, respectiv 70%.

De asemenea, aproximativ doua treimi dintre unguri si polonezi declara ca isi petrec vacanta acasa.

In majoritatea statelor analizate tinerii sunt cei care calatoresc cel mai mult.

Germania este singura tara in care nu exista o diferenta intre cei tineri si cei in varsta la acest capitol, ambele categorii mergand in vacante la fel de des.

In SUA si Marea Britanie persoanele in varsta calatoresc mult mai mult.

Potrivit studiului, aproape noua varstnici romani din 10 declara ca stau acasa, situatia fiind aceasi si in Bulgaria.

In jur de doua treimi dintre cei chestionati au declarat ca prefera ca destinatie propria tara - acesta a fost raspunsul portughezilor (70%), italenilor si spaniolilor (66%) sau francezilor (60%).

Polonezii si ungurii se dovedesc a fi cei mai atasati de propria tara, 76%, respectiv 71% dintre acestia declarand ca isi petrec vacantele in tara natala.

De asemenea, 80% dintre americani sunt "nationalisti", iar 95% dintre turci aleg sa isi petreaca concediul in Turcia.

Dintre lucrurile pe care le pot face in concediu, europenii aleg cel mai des sa mearga in vizita la rude, sa practice activitati sportive, sau sa se distreze in baruri si cluburi.

Peste o treime dintre respondentii la nivel global sunt dispusi sa investeasca maximum 1.000 de euro de persoana in vacantele anului 2010, iar 21% dintre acestia nu vor cheltui mai mult de 500 de euro.

Doar o persoana din zece isi permite sa investeasca intre 1.000 si 2.000 de euro.

Cercetarea globala GfK despre vacante a fost realizata in primavara acestui an pe un esantion de 16.364 de persoane peste 15 ani din 16 tari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#vacanta buget romani studiu , #Stiri Turism