Violente in Egipt. MAE recomanda turistilor sa reprogrameze vacantele

Duminica, 18 August 2013, ora 12:09
1797 citiri
Violente in Egipt. MAE recomanda turistilor sa reprogrameze vacantele

Ministerul roman de Externe atentioneaza cetatenii romani ca situatia de criza din Egipt continua si se poate extinde pe intreg teritoriul acestui stat, astfel ca le recomanda turistilor romani sa-si reprogrameze sejururile la Marea Rosie, iar operatorilor de turism sa nu riste viata oamenilor.

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care se afla pe teritoriul acestui stat asupra faptului ca situatia de criza continua, iar aceasta se poate extinde pe intreg teritoriul Egiptului, se arata intr-un comunicat al MAE.

Restrictii in orase precum Cairo, Giza si Alexandria

MAE aminteste ca, incepand cu data de 14 august 2013, autoritatile egiptene au anuntat ca s-a instituit starea de urgenta si au fost impuse restrictii de circulatie, care se aplica in 14 guvernorate, respectiv in Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum si Qena.

Este interzisa circulatia in intervalul orar 19.00 si 06.00. Starea de urgenta va fi valabila 30 de zile.

"Se recomanda cetatenilor romani care au programate sejururi in statiunile de la Marea Rosie sa le reprogrameze, iar celor aflati in statiunile Hurghada si Sharm el Sheikh sa nu paraseasca zona hotelurilor si sa renunte la excursiile ce presupun deplasarea in afara lor. Siturile arheologice si muzeele sunt inchise pe o perioada nedeterminata", averitizeaza MAE.

Operatorii de turism, sfatuiti sa nu riste viata turistilor

Totodata, MAE recomanda operatorilor romani din turism "sa manifeste maximum de profesionalism si sa nu riste viata cetatenilor romani in baza asigurarilor primite de la operatorii egipteni privind siguranta statiunilor egiptene".

Cetatenii romani care se afla in aceasta tara sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Egipt si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#vacant Egipt, #proteste egipt, #restrictii MAE Egipt, #avertisment mae Egipt , #Sejur