Unde poti sa-ti faci vacanta cu 500 de euro?

Joi, 28 Mai 2009, ora 13:40
2388 citiri
Unde poti sa-ti faci vacanta cu 500 de euro?

Chiar daca este criza, nu poti sa nu te gandesti la vacanta, mai ales ca anul acesta sejururile sunt mult mai ieftine. Astfel, cu un buget de 500 de euro, o persoana poate sa-si faca concediu aproape oriunde in Europa.

Potrivit operatorilor din turism, in aceasi bani, un roman isi poate permite anul acesta o vacanta in locatii inedite din Africa.

"Pentru sfarsitul lunii mai si luna iunie, cu un buget de 500 de euro de persoana se poate petrece o vacanta de sapte nopti in Sahara sau in capitala Tunisiei, Tunis, la hoteluri de trei sau patru stele", a declarat Mirela Rogojinaru, director vanzari Tunisiana Travel, citata de Business Standard.

Daca aveti concediu la sfarsitul lunii august, puteti opta pentru un sejur in Egipt. Potrivit aatravel.ro, un sejur de 7 zile la un hotel de 3 stele, cu cazare, masa, bilet de avion dus-intors, transport intern, asistenta turistica si asigurarea medicala pleaca de la 401 euro pentru un loc in camera dubla, respectiv 467 de euro pentru camera single.

Daca Africa vi se pare prea departe de casa, atunci puteti opta pentru un sejur in Cipru, Grecia, Turcia sau chiar Croatia. Catre aceste destinatii exista curse de tip charter puse la dispozitie de majoritatea agentiilor de turism.

"Referindu-ne la zone litorale si la pachete tip charter catre zone litorale - produsele, in fond, cele mai solicitate in aceasta perioada -, cu un buget de 500 de euro se poate merge in Bulgaria, Grecia, Croatia, Italia si cu zbor charter in Turcia, Mallorca, Barcelona sau Creta", a spus Cristian Balcescu, directorul general al agentiei.

Concret, la compania Aerotravel, unul dintre principalii jucatori din piata de profil, puteti gasi oferte de vacanta pentru Insula Skiathos (Grecia) cu un tarif total de 470 de euro care include cazare in hotel de trei stele, sapte nopti cu mic dejun, transport cu avionul cursa charter dus-intors sau, pentru aceeasi destinatie, 391 de euro pentru cazare in hotel doua stele, sapte nopti.

O alta destinatie de vacanta este Croatia, cu un pret de 415 euro: cazare in hotel trei stele, pentru acelasi sejur.

Pentru persoanele care nu asociaza vacanta neaparat cu un sejur la mare exista oferte turistice in orase precum Roma, Londra sau Paris la preturi cuprinse intre 200 si 300 de euro, pentru o minivacanta de trei zile.

Pentru un circuit de cinci zile de tip drive& discover in Paris si Valea Loirei se plateste 400 euro/ persoana. Tariful include doua nopti de casare in Paris si 3 nopti in Valea Loirei la hotel de 3 stele si inchirierea masinii pe intreaga perioada a sejurului. Tariful nu include transportul pana in Franta si benzina.

Daca biletele de avion sunt cumparate din tip de la o companie low-cost, valoarea totala a sejurului nu sare cu mult de 500 de euro.

Mult mai ieftin este in Portugalia, unde un sejur similar cu 4 nopti de cazare si fara limita de kilometru parcursi costa putin peste 230 de euro, in timp ce unul de 8 zile ajunge la 360 de euro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#agentii, #avion, #bilete, #de, #hotel, #locatii, #turism, #vacanta , #Sejur