Revelionul in Romania, mai tentant decat in strainatate?

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 17:25
2715 citiri
Revelionul in Romania, mai tentant decat in strainatate?

Petrecerea unui Revelion in tara are o serie de avantaje, printre care se numara costul mai mic al transportului, posibilitatea savurarii unui meniu format din bucate traditionale, delicioase , ascultand colinde romanesti. In plus, agentiile de turism speculeaza  potentialul acestei perioade si propun oferte pentru toate categoriile de buget.

Preturile pentru petrecerea unui concediu in perioada Anului Nou variaza intre 31 euro si  850 euro, de persoana, pentru un sejur de trei nopti, conform  datelor publicate pe infoturism.ro.

Revelion in Romania, de la 30 euro

Cel mai ieftin sejur de Revelion poate fi gasit in cadrul ofertei lansate de Pensiunea Maria, clasificata la doua stele, din statiunea Baile Olanesti. Pensiunea are 11 camere, bucatarie si terasa cu gratar si percepe un tarif incepand cu 31 euro, pentru un sejur de trei nopti in perioada Revelionului.

Tot in Baile Olanesti, hotelierii solicita preturi cuprinse intre aproximativ 65 euro, pentru cele clasificate la 2 si 3 stele si putin peste 280 euro, pentru hotelurile de 4 stele.

Spre exemplu, Hotelul Livadia, clasificat la 2 stele taxeaza un sejur de trei nopti, cu demipensiune inclusa cu 153 euro/persoan,  in timp ce Hotel Casa Vanatorilor, de 4 stele, asigura trei nopti de cazare si pensiune completa pentru 282 euro/persoana. In cazul in care doriti sa stati mai mult, ultima unitate solicita un tarif de 305 euro.

Revelion in atmofera de basm, la munte

Printre cele mai costisitoare sejururi de Revelion se numara cele organizate in statiunile montane, precum Bran, Moeciu, Brasov, Sinaia si Predeal.

In Bran, trei nopti de cazare cu pensiune completa costa, in medie, 200 euro. Cea mai convenabila oferta, respectiv de aproximativ 140 euro  este la Pensiunea Valea Argintilor, aflata la cinci km de Castelul Bran. La polul opus se afla Vila Transylvanian Inn, de trei stele, care solicita un prêt de aproximativ 320 euro pentru aceleasi conditii.

Turistii pot petrece Anul Nou pe Valea Prahovei, achitand cel putin 70 euro, pentru trei nopti de cazare. Preturile sunt mai mari pentru pensiunile si hotelurile care asigura si servicii de masa, precum si cina festiva de Revelion.

La Hotelul Bastion de trei stele, trei nopti de cazare cu pensiune completa inclusa costa 212 euro/persoana, in timp ce la Hotelul Smart, aflat tot in Sinaia, un sejur in aceleasi conditii costa 400 euro.

Si in Poiana Brasov preturile pentru concediul de Revelion sunt mai mari decat in restul statiunilor.

Cel mai scump tarif, conform datelor de pe infoturism.ro, este inregistrat la Hotelul Miraj, de patru stele, care solicita 543 euro, pentru trei nopti de cazare.

Pretul include si demipensiune, „welcome party” in 29.12, cina bufet si petrecere tematica in 30.12, cina festiva de Revelion, cu program special, suprize muzicale, foc artificii, brunch in 01.01, cina festiva traditional romaneasca in 01.01 si accesul gratuit la sa sauna.

Pe de alta parte, Pensiunea Mihaela, clasificata la 4 margarete, percepe un tarif de 120 euro, tot pentru trei nopti de cazare, dar numai cu micul dejun inclus.

Anul Nou pe litoral

Cei care isi doresc sa aiba parte de un Revelion traditional, pot lua in considerare oferta statiunilor din Moldova. In Bucovina costurile variaza intre 128 leuro si  610 euro, de persoana.

Pentru cei care isi doresc un Revelion petrecut intr-un decor total diferit de cel regasit in statiunile montane, Hotelul Wels, din Sfantul Gheorghe este una dintre cele mai potrivite alegeri. Trei nopti de cazare in Delta, cu demipensiune inclusa costa aproximativ 250 euro/persoana.

Hotelul este amplasat pe o colina pe malul drept al bratului Sf. Gheorghe, cu iesire la Dunare si pune la dispozitia turistilor camere spatioase, sala de conferinta si posibilitati de agrement, precum biliard sau tenis de masa.

De asemenea, turistii pot lua in calcul ofertele propuse de agentii pentru Constanta, la preturi care incep cu 67euro. Pentru concedii de trei nopti, la unitati de cazare de trei si patru stele, hotelierii solicita tarife de pana la 200 euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#revelion, #romania, #turisti, #oferta, #concediu , #Sejur