Mii de turisti, repatriati din Tunisia

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 23:48
1997 citiri
Mii de turisti, repatriati din Tunisia

Redeschiderea aeroporturilor tunisiene permite repatrierea, la acest sfarsit de saptamana, a catorva mii de turisti europeni blocati in aceasta tara, din cauza problemelor logistice, legate in special de mentinerea interdictiilor de circulatie, informeaza Mediafax.

In Germania, Marea Britanie sau Belgia, principalele agentii de turism estimau sambata ca vor putea repatria mare parte din clientii lor pana la sfarsitul saptamanii. In Franta, o tara care trimite in mod traditional grupuri mari de turisti in Tunisia, agentiile estimau ca repatrierea lor se va intinde pe mai multe zile.

Pentru toate agentiile principala problema este gasirea de avioane suplimentare pentru a asigura repatrierea anticipata a tuturor turistilor, in afara de zborurile de intoarcere prevazute.

Aproximativ 5.000 de turisti au fost repatriati sambata in GERMANIA, dintre care 1.000 de grupul TUI, cu plecare de pe aeroporturile Monastir si Djerba. Vor fi efectuate zboruri speciale operate de companiile germana TUIFly si tunisiana Nouvelair.

Rewe Touristik a anuntat, de asemenea, repatrierea celor 2.100 de clienti ai sai, in timp ce Thomas Cook Germania prevedea aducerea in tara a 1.800 de turisti.

Opt zboruri speciale erau prevazute pentru sambata dupa-amiaza.

Thomas Cook a fost primul operator german care a recurs la repatrieri, evacuand vineri seara circa 230 de turisti. In MAREA BRITANIE, majoritatea turistilor urmau a fi repatriati sambata seara, in timp ce 1.500 s-au intors deja vineri.

ABTA, asociatia britanica a tour-operatorilor, sustine ca nu detine cifre exacte privind numarul turistilor britanici blocati in Tunisia, dar estimeaza ca acestia sunt intre 2.000 si 3.000 de persoane. Acest numar "scade din ora in ora", a adaugat aceasta.

In BELGIA, agentiile cred ca vor putea aduce in tara circa 1.400 de clienti la acest sfarsit de saptamana, dintre care 1.000 cu compania Jetair. Un al treilea avion urma sa plece sambata seara din Djerba. Alte trei zboruri sunt programate duminica pentru repatrierea ultimilor turisti.

Thomas Cook Belgia intentioneaza sa aduca 360 de persoane la Bruxelles, dupa ce vineri a adus 180.

In ELVETIA, Kuoni sustine ca nu are nevoie de alte zboruri in afara celor patru deja programate, pentru repatrierea celor 230 de clienti ai sai.

In FRANTA, Asociatia tour-operatorilor este mai putin optimista decat numeroase alte astfel de asociatii europene.

Avand in vedere "constrangerile puternice" legate de interdictiile de circulatie aflate in vigoare in Tunisia si de dificultatea de a gasi avioane si echipaje, aceasta considera ca nu va fi posibil sa repatrieze toti francezii la acest sfarsit de saptamana.

Operatiunile "se vor intinde in mod sigur pe zilele urmatoare".

Thomas Cook Franta a prevazut totusi, "daca totul se petrece bine", sa repatrieze 700 de clienti pana duminica seara, gratie celor doua curse prevazute initial, dar si zborurilor inchiriate.

Un grup de 34 de turisti din POLONIA, care urmau sa fie repatriati sambata din Tunisia, au ramas blocati deoarece avionul lor nu a primit autorizatia de a ateriza la Monastir.

"Din nefericire, compania care organizeaza zborul nu a primit autorizatia de a ateriza pe unul dintre cele doua aeroporturi din Monastir, unde am fi putut sa ne transportam clientii in siguranta", a declarat Piotr Zawistowski, directorul agentiei Triada, pentru TVN24.

Turistii polonezi, care se afla in regiunea Monastir si in insula Djerba, vor putea sa plece probabil luni, a adaugat el. In asteptare, toate agentiile de turism si-au suspendat plecarile pana luni cel putin. In cazul unora dintre ele, suspendarea este valabila pana la 24 ianuarie.

Majoritatea au propus amanarea vacantelor in aceasta tara pentru o alta data sau o alta destinatie. Unele dintre ele au propus chiar rambursarea sejurului. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#turisti, #tunisia, #revolte , #Sejur