Ce nu trebuie sa ratezi, cand faci shopping la Paris

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 16:09
5848 citiri
Ce nu trebuie sa ratezi, cand faci shopping la Paris

Parisul poate fi exploatat din perspectiva mai multor unghiuri de abordare, putand fi considerat in acelasi timp, orasul indragostitilor, o destinatie gourmet excelenta sau Capitala Modei. Pasionatii de shopping vor iubi si mai mult Parisul in perioada sezonului de reduceri, pentru ca discounturile sunt de pana la 90%, la majoritatea magazinelor, inclusiv la cele de lux.

Daca sezonul reducerilor se deschide in Romania, in mod oficial, pe 15 ianuarie si dureaza pana la jumatatea lunii martie sau uneori chiar pana in aprilie, in Franta reducerile sunt valabile doar pana pe 15 februarie. Totusi, perioada mai scurta, de doar sase saptamani este compensata de discounturile mari, inclusiv la brandurile de lux, prezente in galeriile comerciale Printemps si Lafayette. De exemplu, articolele vestimentare de lux costa mai putin chiar si cu 80%. 

Acelasi  lucru nu este valabil si pentru Romania, in conditiile in care brandurile considerate superioare, precum Zara sau Mango, nu opereaza decat reduceri de pana la 30% si in cazuri rare de pana la 50%.

In ceea ce priveste ofertele agentiilor de turism, acestea pornesc de la 85 de euro/persoana pentru un sejur de trei nopti, cu mic dejun inclus la un hotel de doua stele, conform informatiilor publicate pe site-ul infoturism.ro.

De pilda, pentru un sejur de trei nopti la Euro Hotel Sovereign Saint-Denis, cu mic dejun inclus, turistii vor plati 85 euro/persoana. Hotelul este situat in cartierul istoric al Saint-Denis, la aproximativ 9 km de centrul Parisului, se afla  foarte aproape de bazilica Saint-Denis si la doar cateva minute de mers pe jos de Stade de France. Oaspetii pot lua masa in restaurantul L'Hexagone cu bucatarie traditionala. Oferta nu include insa si transportul si este valabila doar pentru perioada 12-15 februarie.

Daca preferati sa mergeti la shopping in Paris la sfarsitul lunii ianuarie, puteti pleca pe 21 ianuarie. Trebuie sa stiti ca pretul unui pachet care sa includa trei nopti de cazare si mic dejun si cu plecarea pe 21 ianuarie costa de la 89 euro/persoana.

Hotelul Le Dauphin este un bun exemplu, ideal pentru a combina afacerile si turismul, la doar cateva minute distanta de districtul de afaceri La Defense si statia de metrou, oferind acces usor catre centrul orasului parizian.

Cititi maine pe Bloombiz.ro despre ofertele agentiilor de turism pentru Madrid si aflati care sunt cele mai potrivite locuri pentru shopping din metropola spaniola.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#discounturi, #magazine, #paris, #reduceri, #shopping , #Sejur