1 Mai la munte: lux in Palma de Mallorca sau liniste in Cheile Rasnoavei?

Duminica, 01 Mai 2011, ora 01:47
3812 citiri
1 Mai la munte: lux in Palma de Mallorca sau liniste in Cheile Rasnoavei?

In cazul in care nu te numeri printre turistii care vor sa petreaca anul acesta 1 Mai la mare, poti alege sa pleci la munte. In functie de bugetul pe care il ai la dispozitie, specialistii consultati de Bloombiz iti recomanda cele mai bune destinatii, atat din tara, cat si din strainatate. Iancu Soiu, presedintele Asociatiei Rosenau Turism iti propune Rasnovul in timp ce Marius Berca, Operational Manager la Christian Tour iti recomanda locatii mult mai exotice. Ai putea opta pentru o croaziera pe Riviera Italiana, pe care ti-o recomanda Mioara Gheorghe, director operational Happy Tour.

 

Daca ai un buget limitat pentru weekendul cu 1 Mai de anul acesta, poti merge la Rasnov. Ai de ales intre pachetele cu doua nopti si cele cu cinci nopti, fiecare dintre acestea cu mai multe avantaje.

„Ca  si programe, sunt programe de doua nopti sau de cinci nopti, cu cazare cu mic dejun inclus. Pachetul de doua nopti are inclusa cazarea, micul dejun, o vizita la cetatea Rasnov, la cele doua biserici, cea evanghelica si cea romaneasca.

Asta in prima zi, iar a doua zi este inclusa o ora de echitatie si vizitarea Cheilor Rasnoavei. Pretul este de 280 de lei, de persoana, in camera dubla.

Sejurul de cinci nopti include, pe langa cele cinci nopti de cazare o vizita la Cetatea Rasnov, la Pestera si la cele doua biserici. Intr-o alta zi este echitatie si vizitarea Cheilor Rasnoavei.

Intr-o alta zi este vizitarea obiectivelor din Brasov: Biserica Neagra, Biserica Romaneasca, Bastionul Tesatorilor, Strada Sforii, Turnul Vanatorilor, iar in a patra zi, este o excursie montana, fie pe jos, fie cu bicicleta.

Total per pachet este de 600 de lei/persoana, in camera dubla”, a precizat, pentru Bloombiz, Iancu Soiu, presedintele Asociatiei Rosenau Turism.

La randul sau, Mioara Gheorghe, director operational Happy Tour, sustine ca exista oferte pentru Ocna Sibiului.

„La Hotel Salinas, de trei stele, din Ocna Sibiului,  tariful porneste de la  540 lei /sejur pentru perioada   29.04-01.05.2011, pentru 2 nopti, cazare in camera dubla standard cu acces la SPA”, explicat Mioara Gheorghe pentru Bloombiz.

Unde mergi daca ai un buget generos

La polul opus, printre cele mai scumpe oferte pentru munte, de 1 Mai, din tara, se numara Poiana Brasov si Azuga.

Spre exemplu, daca vrei Poiana Brasov, trebuie sa stii ca preturile incep de la 300-250 de lei pentru pachete care cuprind doua nopti de cazare si mic dejun la hotelurile de patru stele, conform lui Marius Berca, Operational Manager Christian Tour.

„La munte avem si destinatii mai sofisticate precum Lux Garden Azuga 5*,  unde turistii pot sa plateasca  doua nopti si sa stea trei. Tariful porneste  de  170 euro/persoana  si  include: 3 nopti cazare, mic dejun, cazare in  camera dubla standard, reducere de  20% la SPA, o sedinta de masaj gratuit,  5% reducere la serviciile de restaurant”, a explicat reprezentantul Happy Tour.

Daca nu vrei sa ramai in tara si banii nu sunt o problema, alege Palma de Mallorca, Grecia sau o croaziera.

'Recomand turistilor care au buget de vacanta destinatii mai speciale sau croziere. Un exemplu ar fi Cinque Terre.

Cele cinci asezari de pe coasta stancoasa a Rivierei Italiene sunt cinci minuni pe care daca le veti viziona de la bordul croazierei, o sa va felicitatitati de 50 ori si o sa decideti sa va rezervati urmatoarea vacanta tot  pe aceste meleaguri, unde timpul pare a fi incremenit in contemplarea minunilor naturale si arhitecurii pusa in valoare de o simfonie de colori.

Vernazza este cea mai frumoasa dintre statiuni, urmata, in opinia mea, de satul din munte  Corniglia,  pitorescul Manarola, Monterosso al Mare si  Riomaggiore”, a mai precizat Mioara Gheorghe. De asemenea, turistii care au un buget mare, aceasta le recomanda :

“Hotelul Cala di Volpe din Porto Cervo, Sardinia, unul dintre cele mai elegante si mai exclusivite locuri unde turistii romani isi pot petrece vacanta sau un city break in stilul “dolce vita”.

O alta optiune este  Grand Resort Lagonissi din Atena, Grecia, unde daca vor  inchiria Vila Royal, se pot bucura nu doar de frumoasa  priveliste a Marii Egee dar si de intimitatea a doua piscine private, serviciile unui majordom, unui bucatar si unui pianist si la cerere de facilitatea de a inchiria avionul resortului pentru a vizita oricare dintre insulele Greciei”, a mai spus oficialul Happy Tour.

Preturile pentru Palma de Mallorca incep de la 440 de euro,  sapte nopti, transport cu avionul, cu pensiune completa, conform lui Marius Berca.

Acesta iti recomanda, de asemenea, Creta, unde vei plati  cel putin 159 de euro pentru  sapte nopti de cazare, mic dejun inclus, hotel de trei stele sau hotel de patru stele. In tarif este inclus si transportul cu avionul.

Esti cu familia si vrei liniste?

In Rasnov sunt doua zone recomandate pentru liniste, potrivit lui Iancu Soiu.

„Una este zona Glejeriei si cealalta este zona Cheile Rasnoavei. Sunt pensiuni restaurante pe ambele zone, deci poate sa gaseasca si liniste si tot ce isi doresc, in aceste zone. Preturile incep de la 80 – 100 de lei pe camera”, conform lui Iancu Soiu.

Pe de alta parte, Mioara Gheorge iti propune un sejur la Pastravaria Albota, de langa Sibiu sau in Thassos, daca vrei o destinatie externa.

„Pentru bugete medii exista o diversitate de oferte. Spre exemplu un sejur de 7 nopti cu demipensiune in perioada exemplu: 30.04 - 07.05 la Alexandra Beach Spa Resort 4*, in Thassos, porneste de la 150 de euro/persoana/sejur, fara transport, transfer si rent a car, care sunt recomandate. Foarte bune oferte avem si pentru Cipru sau Mallorca”, a mai spus Mioara Gheorghe.

La ce trebuie sa fii atent

Iancu Soiu te sfatuieste sa alegi numai pensiuniile si hotelurile care sunt clasificate de Ministerul Turismului si sa nu te aventurezi pe traseele nemarcate.

De aceeasi parere este si Mioara Gheorghe. In plus, acesta iti recomanda sa ai grija de bunurile personale, atat la calatoriile in tara, cat si la cele in strainatate si sa foloseasca seiful hotelurilor.

“Trebuie sa fie atenti ca o economie facuta in tara ii poate costa mai mult cand ajung intr-o anumita statiune, pentru ca  agentiile de turism negociaza tarife de contract  care sunt mai avantajoase”, puncteaza Mioara Gheorghe.

Citeste si

Mini-vacanta de 1 Mai : ce alegi litoralul romanesc sau Bulgaria?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#1 mai, #turisti, #vacanta, #vacanta 1 mai, #vacanta palma mallorca, #distractie 1 mai , #Sejur