Partie de schi la Obarsia Lotrului, printr-un proiect cu fonduri europene

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 15:12
2345 citiri
Partie de schi la Obarsia Lotrului, printr-un proiect cu fonduri europene

Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Cilea, a anuntat joi ca, pentru a atrage fonduri pentru finalizarea partiei de schi de la Obarsia Lotrului, va depune proiectul pentru finantare din programul guvernamental "Complexuri Sportive" care va fi lansat in prima parte a acestui an.

"Deocamdata, stadiul fizic al lucrarilor este realizat in proportie de 92%, insa, din pacate, ne confruntam cu unele dificultati financiare pentru terminarea acestora. La inceputul anului, am fost la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice unde am avut prilejul sa port o discutie cu vicepremierul Liviu Dragnea, pe care l-am informat ca intentionez sa cuprind partea finala a proiectului privind 'Dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica Voineasa' in cadrul Programului guvernamental 'Complexurile sportive' care va fi lansat in prima parte a acestui an", a declarat Cilea.

Promovarea turismului montan este o prioritate

El sustine ca dezvoltarea turismului montan este o prioritate, fiind un vector pentru promovarea agro-turismului.

"Este bine de stiut faptul ca muntii si codrii Europei au ramas aproape pustii si din acest motiv, turistii straini sunt foarte dornici si curiosi sa intalneasca in cadrul natural ursi, lupi, capre negre si alte vietuitoare disparute in tara lor. De asemenea, vrem sa le satisfacem bucuria de a se intalni cu diversele forme de flora si fauna care dau muntilor nostri un plus de maretie si unicitate.

Din acest punct de vedere, suntem niste oameni fericiti pentru ca avem ce sa le aratam. Valcea continua, spre norocul nostru, sa fie leagan de viata autentica, iar muntele, de la Fagaras si pana in Parang, reuseste sa-i surprinda pe turisti (...). Ajungem in felul acesta la o alta structura foarte cautata de catre turistii din tara si mai ales, din afara ei, adica la turismul rural, ecologic si cultural. Agroturismul presupune provocarea unor curiozitati care sa dea continut atractiilor pentru viata pastorala autentica", a mai spus presedintele CJ Valcea.

Proiectul turistic de la Obarsia Lotrului a inceput in anul 2010, fiind finantat de Ministerul Turismului. Valoarea lui s-a ridicat la 35 de milioane de euro.

Executia acestuia a fost oprita in primavara anului 2013, dupa ce fusesera realizate 92% din lucrari, dupa ce nu a mai continuat finantarea.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#proiect turism, #obarsia lotrului, #promovare turism , #Promovarea turismului