Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MDRT va colabora cu UNESCO pentru promovarea Deltei Dunarii

MDRT va colabora cu UNESCO pentru promovarea Deltei Dunarii

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Razvan Murgeanu, si reprezentantul permanent in cadrul Delegatiei Permanente a Romaniei la UNESCO, Nicolae Manolescu, au decis infiintarea unui grup de lucru in vederea promovarii potentialului turistic al Deltei Dunarii, informeaza NewsIn.

Razvan Murgeanu s-a intalnit luni cu ambasadorul Nicolae Manolescu.

"Subiectul discutiilor l-a reprezentat identificarea celor mai eficiente modalitati de dezvoltare a turismului si de crestere a vizibilitatii Deltei Dunarii, sit natural si cultural aflat pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO", potrivit unui comunicat emis luni de MDRT.

Razvan Murgeanu a prezentat atat planurile de actiuni, cat si programele de investitii, derulate de minister, in infrastructura de turism din zona Deltei Dunarii si a regiunilor inconjuratoare, in contextul valorificarii durabile a resurselor naturale si peisagistice.

La randul sau, Nicolae Manolescu si-a manifestat disponibilitatea promovarii potentialului turistic, cultural, istoric si etnic de care dispune Delta Dunarii, in vederea atragerii cat mai multor actori europeni interesati sa se implice in protectia ecologica si dezvoltarea economica a acestei zone, potrivit reprezentantilor ministerului.

"In acest sens, cei doi oficiali au decis infiintarea unui grup de lucru interinstitutional, condus de MDRT, care sa stabileasca masurile concrete de crestere economica dinamica si durabila in Delta Dunarii, de promovare a potentialului turistic si de valorificare a diversitatii culturale danubiene", informeaza MDRT.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1770 ori
Citeste mai multe despredelta dunarii promovare turism unesco