Infrastructura, principala problema a turismului balnear

Joi, 09 Iulie 2009, ora 17:48
2477 citiri
Infrastructura, principala problema a turismului balnear

Principala problema a turismului balnear este infrastructura, atat in ceea ce priveste unitatile de agrement, cat si infrastructura de transport, dar acest tip de turism are de suferit si din cauza lipsei de promovare, a afirmat, joi, presedintele Organizatiei Patronale din Turismul Balnear, precizeaza NewsIn.

Reprezentati ai Ministerului Turismului, ai asociatiilor si patronatelor din turism au participat, joi, la o masa rotunda in care au dezbatut problemele turismului balnear si au incercat sa gaseasca solutii.

Turismul balnear sufera de pe urma unei lipse de promovari a institutiilor care ofera acest tip de turism.

"In turismul balnear, avem un personal imbatranit, la varsta senectutii. Gasesti foarte greu medici balneologi", a precizat Radulescu.

O alta problema identificata se refera la diluarea conceptului de "spa&wellness", care a fost preluat de foarte multe hoteluri, care nu insa au decat o sauna sau o piscina.

Pe langa toate acestea, exista o lipsa de promovare a turismului balnear chiar din partea autoritatilor, dar si a unui program coerent de dezvoltare.

"Ungurii au avut un program de dezvoltare a turismului balnear pe 20 de ani, urmarit prin patru legislaturi", a afirmat Radulescu.

Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, si Nicu Radulescu au declarat ca una dintre solutiile pe care intentioneaza sa o adopte pentru salvarea acestui domeniu este lansarea unui program similar "Litoralului pentru toti", dar numai pentru segmentul balnear.

In plus, se va semna un parteneriat intre asociatiile de promovare a turismului si patronate, pentru promovarea turismului balnear.

De asemenea, in luna octombrie va aparea pe piata un "ghid medical balnear", care sa cuprinda toate unitatile balneo din tara, precum si recomandarile pentru tratament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#turism, #infrastructura, #problema , #Promovarea turismului