Guvernul a aprobat infiintarea comisiei interministeriale pentru dezvoltare turistica

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 14:53
1865 citiri
Guvernul a aprobat infiintarea comisiei interministeriale pentru dezvoltare turistica

Guvernul a aprobat miercuri infiintarea comisiei interministeriale pentru dezvoltare turistica care va avea calitatea de organism consultativ, fara personalitate juridica, in scopul coordonarii si promovarii politicilor si actiunilor de analiza si dezvoltare din domeniul turismului, conform NewsIn.

Componenta Comisiei va fi asigurata de cate un reprezentant, la nivel de secretar de stat, din cadrul autoritatilor publice centrale implicate in activitati cu relevanta pentru domeniul turismului si va fi coordonata de secretarul de stat cu sarcini in domeniul turismului din cadrul MDRT.

Comisia va crea cadrul de lucru necesar pentru promovarea de acte normative, pentru stabilirea unor strategii de dezvoltare si pentru alocarea eficienta a resurselor bugetare destinate dezvoltarii infrastructurii turistice in Romania.

"Principalele atributii pe care urmeaza sa le indeplineasca vizeaza eficientizarea raporturilor dintre autoritatile administratiei publice in domeniul dezvoltarii turismului, avizarea politicilor nationale si strategiilor sectoriale cu implicatii asupra domeniului, impulsionarea si accelerarea procesului de dezvoltare si modernizare a infrastructurii de turism.

De asemenea, comisia va contribui la dezvoltarea durabila a turismului, promovarea turismului ecologic si integrarea politicilor de protectie a mediului in programele de dezvoltare turistica, mobilizarea resurselor financiare intersectoriale necesare, precum si evaluarea modului de indeplinire a obiectivelor cuprinse in documentele programatice din domeniu", potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#guvern, #comisie, #dezvoltare, #turistica , #Promovarea turismului