Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vacanta in Delta Dunarii: relaxare si aventura

Vacanta in Delta Dunarii: relaxare si aventura

Turistii vin in Delta pentru a se bucura de natura, de preparatele traditionale din peste si de  expeditiile organizate in padurile din Delta, a declarat intr-un interviu acordat Bloombiz, Cristina Frecea, secretar general al Asociatiei Pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii, care a precizat ca pretul cazarii variaza intre 90 lei/noapte, la o pensiune de 3 stele si 300 lei/noapte, pentru un hotel de 4 stele.

"Delta Dunarii este o destinatie foarte cautata, poate chiar mai cautata decat litoralul, turistii straini aratandu-se foarte incantati de ideea de a face o vizita in acest loc unic in lume, prin frumusetea sa", a precizat Cristina Frecea.

Cele mai cautate distractii

Turistii pot face plimbari cu barca sau cu salupa pe canalele si lacurile din Delta si se pot bucura de o zi la pescuit, mai spune secretarul general al Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral- Delta Dunarii.

De asemenea, se poate vizita orasul Tulcea, situat foarte aproape de Delta Dunarii, unde se poate vizita Centrul Muzeal Eco-Turistic "Delta Dunarii" - cel mai mare acvariu din Romania, Muzeul de Istorie si Arheologie, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeal de Arta.

Turismul, afectat de criza si de vreme

Criza economica a afectat si turismul din Delta Dunarii, inregistrandu-se anul acesta un numar mai mic de turisti. Cei care totusi au ales acest loc pentru concediu, au petrecut mai putin timp in Delta, sper deosebire de alti ani.

'Un factor foarte important a fost si cel meteorologic, vremea nefavorabila constituind un impediment major pentru turistii ce doresc sa viziteza Delta Dunarii", a explicat numarul mic de turisti, Cristina Frecea.

Delta Dunarii, potential unic in Europa

Potentialul unic de care dispune Delta Dunarii nu este valorificat la nivelul real de care aceasta zona turistica ar trebui sa beneficiez, potrivit oficialului Asociatiei Pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii.

"In acest sens, este nevoie de investitii in promovare, care pot fi realizate numai de catre sectorul public, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sprijinit de asociatiile de promovare a turismului si de cele patronale", a precizat Cristina Frecea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3973 ori
Citeste mai multe despreconcediu delta dunarii turisti vacanta