Descoperiti misterul Piramidelor in Egipt

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 17:32
4765 citiri
Descoperiti misterul Piramidelor in Egipt

Misterul care planeaza asupra piramidelor, romantismul unei plimbari cu barca pe Nil, precum si delicatesele culinare care pot fi servite in Egipt sunt cateva dintre motivele principale pentru care merita sa faceti o excursie in Tara Faraonilor. 

Piramidele reprezinta una dintre minunile lumii antice, iar arheologii si specialistii egiptologi sunt de parere ca impresionantele constructii au fost ridicate cu scopul de a adaposti trupul faraonului dupa moarte.

Cele mai cunoscute piramide sunt cele ale Keops, Kefren si Mikerinos, cu o vechime de peste 4.500 de ani.

Initial, Piramida lui Keops avea o inaltime de 146 metri, iar in prezent a ramas cu 135 de metri, din cauza eroziunii pietrei.

Laturile sunt orientate catre cele patru puncte cardinale si au o lungime 230 de metri.

La mica distanta de piramide, se afla Sfinxul din Egipt, un alt monument impresionant care nu trebuie ratat si de care sunt legate o serie de controverse. Desi acum Sfinxul este reprezentat ca un leu cu cap uman, exista specialisti care considera ca la origine, monumentul era in intregime un leu, iar capul a fost adaptat de egipteni sa infatiseze un faraon.

Pe langa Piramide si Sfinx daca va aflati in Egipt trebuie sa vizitati Templul Karnak, cea mai mare cladire cu destinatie religioasa construita vreodata, suprafata sa putand cuprinde 10 catedrale.

Templul era inchinat lui Amon, "regele zeilor", si este situat in Teba, fosta capitala a Egitpului antic. Localnicii numeau acest oras Ipetisut, ceea ce inseamna "cel mai ales dintre locuri".

In ceea ce priveste bucataria egipteana, aceasta are foarte multe puncte comune cu bucataria islamica. Pe langa kebab ( frigarui din bucatele de carne, preparate pe gratar) si falafell chiftelute condimentate din naut, printre specialitatile egiptene se numara kofta - chiftelute prajite, rotunde si picante, de obicei din carne tocata de miel cu coriandru, moloheia - supa de legume condimentata cu usturoi, piper si coriandru si tamia - mancare din aluat prajit de fasole cu legume si patrunjel. 

La desert, incercati baklavaua pe care o puteti savura fie cu soiurile de bere locala, precum Marzen si Aswanli sau cu un ceai. De asemenea, puteti incerca karkade - o bautura racoritoare, preparata din flori uscate de hibiscus. 

Daca va relaxati la o cafenea egipteana, trebuie sa stiti ca "zjada

" este cafeaua preparata foarte dulce, in timp ce "sadeh" este varianta amara.

Pretul unui sejur de opt zile in Hurghada incepe de la 174 de euro/persoana, pentru cazarea intr-o unitate de trei stele, precum Hotel Pharaoh Club sau Les Rois. In acest cost este inclus si transportul cu avionul, precum si demipensiune. Daca preferati sa stati 15 zile, atunci pachetul costa minim 508 euro/persoana, cu aceleasi servicii incluse.

In cazul in care doriti sa va cazati la un hotel de cinci stele, atunci va trebui sa platiti cel putin 309 euro/persoana, pentru un sejur de 8 zile, care presupune asigurat si transportul cu avionul, si demipensiune, conform informatiilor publicate pe infoturism.ro.

Potrivit portalului amintit, cea mai scumpa vacanta in Hurghada costa 1360 euro, pentru o persoana, in pret fiind incluse transportul cu avionul si micul dejun. Cazarea se face la Hotelul Oberoi, localizat la 17 km de aeroport si la 25 km de centrul orasului, pe malul marii, iar oferta este valabila pentru perioada 9 octombrie – 16 octombrie.

Sharm El Sheikh, una dintre statiunile preferate de romani pentru petrecerea vacantei in Egipt, este ideala pentru practicarea sporturilor nautice. In Golful Naama, aflat la 7 km de oras se afla cele mai multe puncte de scufundare. 

Pretul cazarii in Sharm El Sheik (Orasul Pacii) variaza intre 195 euro/persoana, pentru 8 zile, la hoteluri de trei stele si 1554 euro/persoana, pentru unitatile clasificate la cinci stele, pentru aceeasi durata. Tariful incude micul dejun si transportul cu avionul, mentioneaza infoturism.ro.

Ofertele pentru Cairo sunt mai scumpe si pornesc de la 571 euro/persoana, pentru un sejur de 5 zile, la un hotel de patru stele, cum ar fi Zoser Deluxe, si pot depasi 1047 de euro/persoana, pentru un concediu de 8 zile, in cadrul Hotelului Horizon Pyramids, clasficat la patru stele. Pretul include micul dejun si transportul cu avionul.  

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#piramide, #egipt, #turisti, #concediu, #vacanta, #sfinx , #Pret cazare