Ce sa vizitezi in Cetatea Eterna

Luni, 07 Iunie 2010, ora 10:04
3226 citiri
Ce sa vizitezi in Cetatea Eterna

Daca te-ai hotarat sa mergi in Roma nu trebuie sa ratezi Colosseumul, Castelul Sant' Angelo si Columna Lui Traian. Tot in Cetatea Eterna poti sa vizitezi lacasele de cult Bazilica Sfantul Petru si Biserica San Giovanni sau monumente pastrate pana azi, Pantheonul, Piramida lui Caius Castius sau Arcul de Triumf.

Bazilica Sfantul Petru, construita in epoca Renasterii in interiorul zidurilor Vaticanului, poate primi in interiorul sau 60,000 de credinciosi in acelasi timp, fiind considerata biserica cu cel mai mare spatiu interior din lume.

Traditia spune ca mormantul Sfantului Petru se afla sub altarul bazilicii.  Turistii pot vedea, printre altele, faimoasa statuie Pieta, opera lui Michelangelo.

Considerat in antichitate “Miracolul Romei”, datorita dimensiunilor sale, Pantheonul a ramas pana in secolul al XV-lea cea mai mare constructie dedicata zeitatilor.

Domul Pantheonului, cu un diametru de  43 de metri  a fost cel mult timp mai larg dom din lume pana la construirea celui din Florenta. Accesul in cadrul incintei este gratuit.

Dealul Palatin este una dintre cele sapte coline ale Cetatii Eterne. Pentru o taxa de intrare de 9 euro, turistii pot vizita ruinele palatului lui Tiberius, aflate in partea de nord-vest a dealului.

Palatul  Quirinale  a fost ridicat in  1574  pentru a servi drept resedinta de vara Papei.  In anul 1870, a devenit resedinta regilor Italiei, iar din 1947, a presedintelui Italiei. Biletul de intrare costa 5 euro.

Bucataria italiana

Daca ati ajuns la Roma, trebuie neaparat sa incercati pastele si pizza sau puteti  savura bruschetele, supele sau felurile cu carne, insotite de garnituri cu legume.

Birturile din vecinatatea cartierelor Testaccio si Trastevere sunt recunoscute pentru asemenea delicatese, preparate din creier (cervello) sau maduva spinarii (schienal).

Cozonacul panettone, fursecurile cu migdale numite cantucci sau cassata Sicilliana, pandispan cu crema de ricotta si fructe confiate sunt doar cateva dintre deserturile pregatite in Italia. Nu trebuie sa ratati nici clasicul desert italienesc, tiramisu.

Restaurantele sunt deschise de la 12.00 la 15.00, apoi de la 19.00 la 24.00. Fumatul este interzis in toate locatiile, cu exceptia celor aflate in aer liber.

Pretul cazarii in capitala Italiei variaza intre 80 si 300 de euro/zi, pentru o camera dubla, la un hotel de 3 stele.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#angelo, #castel, #colosseum, #columna, #roma, #sant, #traian , #Pret cazare