Vezi cat costa o vacanta la ski in cele mai iubite statiuni turistice

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 08:16
3090 citiri
Vezi cat costa o vacanta la ski in cele mai iubite statiuni turistice

Unul dintre cele mai iubite sporturi de iarna este skiul. Daca esti un fan al acestei activitati in aer liber si te-ar tenta o vacanta in cele mai cunoscute statiuni pentru ski, trebuie sa afli ca anul acesta, preturile sunt mai mult decat tentante.

Austria se afla pe prima pozitie in topul destinatiilor turistice preferate de romani, in general si mai ales in timpul sezonului rece. Kaprun, Kitzbuhel Innsbruck si St Anton Am Arlberg se numara printre cele mai populare statiuni pentru ski, din tara austriaca.

Statiunea Kaprun se afla in regiunea Pinzgau, landul Salzburg, Austria, la aproximativ 100 km sud de orasul Salzburg. Statiunea face parte din Parcul National Hohe Tauern, unde se gasesc varful Wiesbachhorn (3.570m) si ghetarul Kitzsteinhorn (3.203 m), schiabil pe tot parcursul anului. Pretul unei vacante aici incepe de la 62 de euro/persoana, pentru 3 nopti de cazare, in cadrul unor hoteluri de 3 stele, arata datele infoturism.ro.

Statiunea montana Kitzbuhel este situata la poalele muntilor Hahnenkamm si Horn la o altitudine de 800 m. Regiunea Kitzbuhel este renumita in mai ales datorita concursului masculin de ski din cadrul circuitului Cupei Mondiale. Un sejur de trei zile aici costa minim 114 euro, pentru cazare in hoteluri de doua stele.

O alta destinatie turistica foarte apreciata de iubitorii sporturilor de iarna este Zell am See. Aceasta se numara printre cele mai importante statiuni balneoclimaterice si de ski din Austria. Din punct de vedere geografic, statiunea se afla in districtul Salzburg, pe malul lacului Zeller See.

Statiunea St. Anton am Arlberg isi asteapta turistii cu o retea de peste 86 de linii care fac legatura intre cele 270 de kilometri de partie amenajata. In plus, in statiune se afla 180 kilometri de vai cu zapada fina.

Datorita facilitatilor acordate iubitorilor de ski, statiunea se numara printre cele mai scumpe din Austria. Un pachet turistic care presupune 3 zile de cazare la un hotel de 3 stele costa minim 270 de euro de persoana.

Elvetia, pentru cunoscatori

Elvetia este o tara cu multe atractii turistice, dar apreciata in special de skiorii profesionisti. Printre cele mai iubite statiuni se numara Crans-Montana-Aminoma si Flims Laax Falera. Prima iti ofera mai mult de 100 de kilometri de partie.

In plus, poti skia de la altiudinea de 1.500 m pana la ghetar la 3.000 m. Pretul unui vacante aici incepe de la 524 de euro/persoana, pentru un pachet turistic de 7 zile, la un hotel de trei stele.

Cand ajungi in Elvetia, este imposibil sa nu auzi de Zermatt. Acesta este un pisc montan, amplasat pe un platou inalt, la poalele varfului muntos Matterhorn (Monte Cervino - 4,478m).

In zona se afla una dintre cele mai eficiente retele de cablu teleferic care transporta schiorii la 3 zone diferite de schi la altitudini de peste 3,600 de metri, 21 dintre cele 36 lifturi teleferice functioneaza si pe timpul verii, arata infoturism. O vacanta la ski, aici, te va costa minim 295 de euro, pentru pachetele de 7 zile, la hoteluri de 3 stele.

Valea Prahovei, o alegere locala

Daca nu vrei sa pleci din tara, poti merge pe Valea Prahovei. Azuga se numara printre statiunile romanesti cu cele mai multe partii, cu diferite nivele de dificultate. Pretul unui pachet turistic de 3 nopti incepe de la 55 de euro, pentru o persoana.

Partia Kalinderu, din Busteni, este mereu animata in preajma sarbatorilor de iarna. Aici preturile variaza intre 23 de euro/persoana, pentru 2 nopti de cazare, la vilele de 2 stele si 316 euro, in cazul pachetelor de 5 nopti, la unitati clasificate la 4 stele.

O alta statiune turistica apreciata de romani si supraaglomerata in perioada sezonului rece este Predeal. Daca vrei sa faci ski aici, trebuie sa stii ca pentru o vacanta in Predeal vei plati intre 23 de euro, pentru 2 nopti de cazare si 420 de euro, in cazul unui sejur de 4 nopti, la un hotel de 3 stele.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vacanta ski, #pret vacanta ski, #pret pachet turistic Austria , #Pachete turistice