Vacante la pret redus. Cupoanele, noul trend in turism

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 16:43
4504 citiri
Vacante la pret redus. Cupoanele, noul trend in turism

Vacantele vandute prin cupoane castiga din ce in ce mai multi adepti. Toata lumea are ceva de castigat. Turistul castiga pentru ca plateste mai putin pentru un pachet turistic, agentia de turism incaseaza acelasi comision, iar site-urile de reduceri si hotelurile castiga notorietate. Preturile mici sunt cel mai mare avantaj.

Roma si Praga de la 570 de lei

Reprezentantii agentiilor de turism au explicat, pentru Bloombiz, ca destinatiile sunt alese in functie de cerinta publicului.

Daca agentiile Terra Tour, Onext Travel si Carpe Diem au inregistrat cele mai mari vanzari pentru Roma, cea mai bine vanduta destinatie turistica prin intermediul cupoanelor, de la TRSM, a fost Turcia.

Cele mai cautate destinatii pentru vacantele vandute prin cupoane sunt Roma si Praga.

Pentru 2 nopti de cazare, intr-o camera superioara, cu vedere panoramica, mic dejun inclus si acces nelimitat la SPA, intr-un hotel de 5 stele din Praga, veti plati doar 570 de lei. Pretul are aplicata o reducere de 67%, de la costul initial, de 1730 de lei.

Putin mai mult veti plati pentru Roma. O minivacanta de trei nopti, cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele, costa 690 de lei. In pret este inclus si biletul de avion. Voucherul este valabil doar pentru o persoana.

Vacante reduse cu pana la 70%

Preturile pachetelor sunt mult sub oferta deja existenta pe piata, cu reduceri de pana la 70%.

"Reducerile sunt discutabile, in sensul ca este o reducere reala de 50%, dar fata de o oferta care era acum doua luni, sa zicem. Deci reducerile reale din comision, nu poate sa le aplice nimeni.

In turism, comisioanele sunt intre 5 si 10%. Dar oferta de Praga, fata de ce este pe piata, poata ca este redusa cu 70-80%. Este mult sub pretul pietii", a explicat, pentru Bloombiz.ro Andreas Suciu, reprezentantul agentiei TRSM.

Turistii sunt incantati de preturile speciale si de faptul ca platesc mult mai putin pentru un sejur intr-o capitala europeana. Nici agentiile nu pierd, pentru ca isi amortizeaza costurile prin comision.

Cum beneficiezi de oferta

Dupa ce achita contravaloarea cuponului, clientul contacteaza agentia, care, la randul ei, verifica disponibilitatea pentru ceea ce isi doreste turistul.

"Din momentul in care se confirma perioada, clientul face o cerere ferma. Din acel moment, agentia contacteaza site-ul de cupoane si revendica voucherul, se face rezervarea. In decurs de 24-48 de ore se primesc cupoanele si biletele de avion, difera de la caz la caz. Se trimit la client, iar siteul de cupoane trimite banii catre agentie", a mai spus Andreas Suciu.

Daca hotelul inclus in oferta nu mai are locuri libere, in perioada dorita de client, se verifica, de catre agentie, disponibilitatea in alta data. In cazul in care clientul nu mai este de acord cu noul interval, isi poate primi banii inapoi.

Singura conditie este sa faca o cerere catre firma de cupoane, in care sa mentioneze ca nu mai doreste pachetul respectiv, a explicat reprezentantul agentiei TRSM.

"Isi primeste banii prin transfer bancar in maxim trei zile", a mai spus acesta.

La cerere, orice serviciu aditional se poate face, adauga reprezentantii agentiilor de turism contactate de Bloombiz.

Asadar, daca va doriti pachetul turistic oferit de unul dintre site-urile de reduceri din Romania, puteti cumpara, separat, transportul, tot de la agentia turistica furnizoare.  Daca doriti ca oferta sa aiba si transportul inclus, cautati ofertele agentiei Carpe Diem, care ofera intotdeauna si acest serviciu, conform reprezentantilor agentiei.

In ceea ce priveste plata, unele site-uri accepta si plata in rate.

“Se poate plati nu in rate, ci in doua plati separate. Cele doua nu sunt egale. De obicei, se percepe un avans cuprins intre 40 si 60%. Restul este platit de client tot la agentie”, a explicat Iulian Nistor, reprezentantul agentiei Onext Travel.

La randul lor, hotelierii sunt multumiti de faptul ca vacantele vandute cu ajutorul site-urilor de reduceri se cauta, iar interesul turistilor pentru acest gen de achizitii este in continua crestere. In plus, cei care cumpara un pachet prin cupon, beneficiaza de aceleasi servicii ca un turist care achita serviciile in mod clasic, fie individual, fie printr-o agentie.

Vacante la pret redus, in tara

De exemplu, in cazul in care va tenteaza o vacanta de patru stele, la Hanul Muresenilor, din Sacele, Brasov, veti plati 150 de lei, pentru o noapte sau 300 de lei, pentru doua nopti. In acesti bani veti avea inclus micul dejun, tenis de masa, acces gratuit la SPA, piscina si fitness si, in plus, 50% discount la masaj si 20% discount la restaurant.

O alta oferta cel putin la fel de ispititoare este cea oferita de  Flora Alpina. Pentru 194 de lei, va puteti bucura de 2 nopti de cazare, pentru 2 persoane si de acces la centrul SPA, la hidromasaj, sauna si fitness.

Daca preferati o vacanta intr-un cadru pitoresc, puteti merge la Insieme Grand Resort, construit in jurul conacului boieresc ce a apartinut lui Ienache Vacarescu, in comuna Potlogi, din judetul Dambovita. Veti plati 389 de lei, pentru 2 nopti de cazare, cu mic dejun inclus, pranz, masaj, acces la piscina. La sosire, veti primi o sticla de vin.

Voucherele sunt, in general, valabile pentru o singura persoana, iar daca va doriti sa plecati in vacanta cu partenerul de viata, trebuie sa cumparati doua vouchere. Exista, insa, si exceptii, in care ofertele postate pe site-urile de reduceri sunt valabile pentru doua persoane.

Poate singurul dezavantaj al acestor oferte esteperioada scurta de timp in care va puteti hotari. Pachetele vandute prin intermediul site-urilor de reduceri sunt disponibile pentru un timp limitat, iar stocul este, de asemenea, limitat.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#hotel, #pret pachet turistic, #reduceri vacanta, #turisti, #vacanta cupon, #vacante , #Pachete turistice