Vacante din tastatura

Vineri, 23 Noiembrie 2007, ora 22:59
1298 citiri
Vacante din tastatura

Romanii sunt conservatori in materie de vacante. Platesc mai mult pentru sejurul visat, insa destinatiile preferate nu s-au schimbat foarte mult fata de anii trecuti. Atena continua sa fie orasul spre care se indreapta cei mai multi dintre turistii romani care-si rezerva vacantele on-line, urmata la mica distanta de capitala Spaniei, Madrid, potrivit datelor agentiei de turism on-line Vola.Zbor low cost si cazare de 3 stele in centrul Atenei sunt preferintele clientilor on-line ai agentiilor.

Daca anii trecuti Cairo figura frecvent in topul celor mai cautate orase pentru vacante, anul acesta tot mai multi romani au ales Amsterdam, care a devenit al treilea cel mai vizitat oras din strainatate.

Marile capitale europene - Paris, Londra, Viena - se amesteca in clasament printre destinatii mai exotice, asa cum sunt Istanbul (Turcia) si Larnaca (Cipru).

Hotel de 3 stele, obligatoriu central

Majoritatea turistilor romani se uita in primul rand la pret, atunci cand isi aleg hotelul in care vor fi cazati in vacanta. Asa se face ca rezervarile sunt facute in cea mai mare masura pentru hoteluri de trei stele. "Am observat insa ca nu mai conteaza doar pretul, ci si localizarea hotelului. Avem tot mai multi clienti care prefera hoteluri situate cat mai central", explica proprietarul agentiei de turism on-line, Daniel Truica.

Regula nu se aplica insa pentru toti turistii romani, ci doar pentru cei care-si rezerva vacantele on-line. Daniel Truica explica de unde vin diferentele: "Clientii pe internet isi alcatuiesc propriile pachete turistice, pentru ca vor sa aiba control deplin asupra experientei lor ca turisti". Prin comparatie, in agentiile traditionale cel mai bine vandute sunt pachetele "la raft", cele pregatite in prealabil de tour-operatori, sustine acesta.

20% din plati se fac on-line

Turistii romani merg pe "mana" internetului atunci cand isi rezerva vacanta. Plata insa o fac tot prin modalitatile clasice - curier sau la sucursalele bancii cu care agentia are contract. Astfel, doar 20% dintre clientii Vola isi pregatesc vacanta 100% pe internet, ceea ce presupune rezervare si plata on-line. "Suntem inca la inceput in privinta platilor on-line, insa piata se educa rapid", explica proprietarul agentiei de turism on-line.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=331867 target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...