Turismul din Grecia ar putea avea pierderi de pana la 1,6 mld de euro

Luni, 24 Mai 2010, ora 17:55
1357 citiri
Turismul din Grecia ar putea avea pierderi de pana la 1,6 mld de euro

Turismul, un motor principal al economiei Greciei, va fi grav afectat anul acesta de criza datoriilor care a pus stapanire pe tara, cu pierderi care ar putea atinge sume intre 1 si 1,6 miliarde de euro, conform unui reportaj al televiziunii elene, citat de agentia de presa Focus News, informeaza Newsin.

Turistii care vor vizita Grecia anul acesta vor fi cu 1,5 milioane mai putini decat in 2009, conform pronosticurilor expertilor intervievati de jurnalistii de la Antenna, citati de agentia bulgara, vor fi. Numarul turistilor care vor vizita Grecia in 2010 ar putea scadea pana la 2,3 milioane, conform celui mai sumbru scenariu al analistilor.

Rezervarile pentru vacante in Grecia au scazut cu 20% in cazul turistilor din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, iar rezervarile din Germania au scazut cu 15%.

Simplificarea procedurilor de emitere a vizelor pentru cetatenii rusi a reusit sa reduca ritmul drastic de scadere a numarului de turisti din aceasta tara pana la 10%.

Pierderile estimate in cazul adeveririi previziunilor se situeaza intre 1 -1,6 miliarde de euro, ceea ce ar duce la adancirea recesiunii, deoarece veniturile din turism ale Greciei se ridica la 4,4% din PIB.

Preturile pentru pachetele turistice au fost reduse cu 10% fata de anul trecut, in timp ce agentiile de turism incearca sa acopere cumva cresterea TVA-ului.

Turcia continua sa fie o destinatie cu 30% mai ieftina decat Grecia, in timp ce pachetele turistice din Egipt sau Croatia sunt mai ieftine cu 20% decat cele din Grecia.

De asemenea, preturile pentru pachetele din Maroc si Tunisia sunt mai ieftine decat cele pentru Grecia cu un procentaj situat intre 10% si 30%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#turism, #grecia, #criza , #Pachete turistice