Turcii, nevoiti sa renunte la ofertele all-inclusive: Este cel mai prost an si dezastrul abia incepe

Luni, 27 Iunie 2016, ora 17:51
16827 citiri
Turcii, nevoiti sa renunte la ofertele all-inclusive: Este cel mai prost an si dezastrul abia incepe
Foto: Antalya Golf

Hotelierii turci sustin ca trebuie sa renunte treptat la ofertele all-inclusive, deoarece au ajuns sa vanda foarte ieftin, la volume extrem de mari, un sistem care isi arata incepand cu anul acesta limitele, pe fondul problemelor grave cu care se confrunta turismul din Turcia.

Moda all-inclusive este regasita in Turcia in mai toate complexurile turistice de pe tarmul Mediteranei si a reprezentat un adevarat magnet pentru vizitatorii de peste hotare. De acum insa, hotelierii privesc cu ingrijoarare la cercul vicios creat de acest tip de servicii, anunta Hurriyet Daily News.

"In masura in care, prin natura sa, acest tip de servicii se dovedeste a fi atractiv pentru turistii care vor sa economiseasca bani, hotelurile se trezesc in imposibilitatea de a creste tarifele, desi costurile cresc de la an la an.

La cat de uzual se dovedeste a fi acest sistem in Turcia, nivelul veniturilor din sector a avut de suferit in ultimii ani. Ar trebui sa reducem numarul hotelurilor cu oferte all-inclusive in mod gradual", a explicat Basaran Ulusoy, presedintele Asociatiei Agentiilor de Turism din Turcia.

Acesta crede ca diversificarea ofertei turistice din tara ar trebui sa aiba la baza extinderea sezonului turistic la 12 luni, nu doar la perioada de primavara-vara si atragerea vizitatorilor cu dare de mana prin pachete de lux puse la dispozitia lor.

Industria de profil din Turcia se confrunta cu o descrestere dramatica a veniturilor prin prisma reducerii numarului de turisti straini intrati in tara cu 28%, ca urmare a tensiunilor inregistrate intre Ankara si Moscova, dar si a riscurilor de securitate.

Dupa 15 ani de crestere continua a sectorului de turism, reprezentantii industriei de turism din Turcia se arata ingrijorati de faptul ca 2016 ar putea sa nu fie doar cel mai dezastruos sezon inregistrat in ultimul deceniu si jumatate, ci primul care deschide o lista a pierderilor masive pentru hotelieri.

"Daca nu luam masurile necesare, 2017 s-ar putea dovedi un an si mai dezastruos decat cel de acum", a precizat si Osman Ayik, seful Federatiei Hotelierilor din Turcia.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#oferte all inclusive Turcia, #venituri turism Turcia, #pierderi industria turistica, #vacanta Turcia , #Pachete turistice