Pachetele turistice pentru Paste si vacanta de vara, de la 90 la 1500 euro

Vineri, 20 Martie 2009, ora 17:09
3325 citiri
Pachetele turistice pentru Paste si vacanta de vara, de la 90 la 1500 euro

Agentiile de turism prezinta, la Targul de Turism al Romaniei, ofertele pentru Paste si sezonul de vara, prin care turistii pot cumpara pachete la preturi care pornesc de la 90 de euro, pentru statiuni interne, si ajung la peste 1.500 de euro in cazul unor destinatii straine.

In perioada Pastelui, pretul unui sejur de trei zile, cu cazare si servicii de masa incluse, variaza intre 90 si 270 de euro, in statiunile montane, relateaza Mediafax.

Pe litoral, tarifele pornesc de la 61 de lei si pot depasi 550 de lei. Astfel, la Poiana Brasov, pretul unui mini sejur de doua - trei nopti de cazare cu mic dejun si cina incluse este cuprins intre 90 de euro si 130 de euro, in functie de unitatea hoteliera, in timp ce in Sinaia pentru trei nopti de cazare turistii pot plati pana la 270 de euro.

In ceea ce priveste litoralul romanesc, in Mamaia, un pachet de doua nopti de cazare la hotel de trei stele cu mic dejun inclus, pranz si cina festiva costa circa 250 de lei. In Neptun, acelasi numar de nopti de cazare costa de la 61 de lei pana la aproximativ 140 de lei, serviciile de masa nefiind insa incluse. Tot de Paste, pentru un mini-sejur de trei zile in Delta Dunarii se va plati intre 550 si 600 de lei, pachetele incluzand servicii de masa si diverse activitati, printre care excursiile cu barca. In statiunea Voronet preturile sunt ceva mai scazute, respectiv intre 331 de lei si 481 de lei, in timp ce in Sucevita acestea urca pana la 2.200 de lei.

Pe partea de extern, romanii pot alege oferte atractive in Grecia sau Cipru, tarifele fiind cuprinse intre 84 si 260 de euro, respectiv 400 - 500 de euro de persoana. Pachetele includ cazarea la hoteluri de patru sau cinci stele. Astfel, pretul pentru trei nopti de cazare in Halkidiki, in unitati de trei stele, porneste de la 84 de euro, iar in cazul hotelurilor de patru sau cinci stele tarifele sunt de peste 260 de euro. In Cipru sumele se ridica pana la 400 - 500 de euro.

Preturile includ transportul cu avionul si transferul de la aeroport la hotel. In sezonul de vara, o vacanta pe litoralul romanesc costa intre 241 de lei si circa 2.280 de lei de persoana, in functie de perioada sejurului, locatie, unitate de cazare si servicii.

In luna iunie, un sejur de sase - sapte zile cu cazare la hotel de doua zile in Mamaia poate costa 241 de lei de persoana, iar daca sunt incluse si trei mese zilnice tariful creste pana la 800 de lei.

Preturile urca in functie de numarul de stele al unitatilor, astfel ca la hotelurile de 4-5 stele acestea ajung la 700 - 1.000 de lei. In perioada sezonului de varf, lunile iulie-august, turistii pot plati pana la 2.280 de lei de persoana, pachetele incluzand zece nopti de cazare la hoteluri de trei stele, in camera dubla.

Pentru vacantele in strainatate, in tari precum Grecia sau Turcia, pretul unui sejur de 4-5 nopti la hotel de trei stele porneste de la 80-90 de euro, respectiv 200 de euro, iar pachetul include cazarea si unele servicii de masa.

Preturile sunt diferite in functie de perioada vacantei si servicii. Potrivit agentiilor de turism, in 2009 o regiune atractiva este Antalya, unde pachetele turistice pot fi achizitionate la preturi care pornesc de la 150 de euro de persoana, pe sejur. Acestea includ zborul charter, precum si transferul la hotel si demipensiune.

Portugalia face parte din destinatiile scumpe, in august pretul unei vacante de sapte zile in Lisabona fiind de pana la 1.576 de euro de persoana, cu cazare la hotel de cinci stele.

In statiunile spaniole, o noapte de cazare costa de la 26 de euro pana la 150-200 de euro de persoana, tarifele fiind diferite la hotelurile de doua-trei, respectiv patru - cinci stele. Ofertele agentiilor de turism cuprind discount-uri de 5-20% pentru rezervarile facute in cadrul Targului de Turism sau pana la sfarsitul luniilor martie sau aprilie.

Persoanele care doresc vacante scumpe pot alege programele de croaziera. De exemplu, pentru un circuit de sapte nopti in Italia, Spania, Tunisia si Malta, calatorii trebuie sa achite intre 1.530 de euro si 3.200 de euro, in functie de perioada sejurului.

La Targul National de Turism, care se desfasoara in perioada 19-22 martie, la Romexpo, participa circa 300 de firme din 14 tari. In prima zi a evenimentului au fost inregistrati peste 4.000 de vizitatori, numar similar celui de la targul din toamna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#turism, #pachete, #paste, #litoral, #brasov, #vara , #Pachete turistice