Mirajul programelor turistice pentru seniori: Castiga popularitate, dar dezamagesc

Luni, 25 August 2014, ora 13:59
1673 citiri
Mirajul programelor turistice pentru seniori: Castiga popularitate, dar dezamagesc

Oferta pentru programele destinate seniorilor, o idee a guvernului spaniol de a sustine statiunile turistice in perioadele de extra-sezon, s-a generalizat pentru toate destinatiile, crescand exponential in ultimii ani. Insa mirajul acestor pachete low cost au dezamagit pe masura popularitatii, explica Daniela Dumitrica, Marketing Manager la agentia de turism Paralela 45.

"Anul acesta pentru programele destinate seniorilor am avut o crestere 24% pe toate destinatiile, in special cele culturale, cum sunt Roma, Londra, Italia - Toscana, Istanbul, Israel. In schimb, avem solicitari mai putine pentru vacantele de seniori de tip sejur, pentru ca turistii isi doresc mai mult sa viziteze.

Ceea ce nu au inteles insa unii dintre turisti este ca multe dintre ofertele low-cost pentru seniori includ hoteluri aflate la marginea statiunii sau chiar in afara acesteia, ceea ce inseamna ca, intr-un fel sau altul, sunt obligati sa achite excursiile optionale sau vor fi nevoiti sa foloseasca taxi pentru a ajunge in oras. Un pret mai mic al pachetului nu inseamna ca vor economisi, dimpotriva, la final, cand vor trage linie isi vor da seama ca au cheltuit de fapt aceeasi suma sau in plus. Pentru circa 10 euro pe zi, ce reprezinta diferenta intre o oferta low-cost si una de calitate, nu merita stricata vacanta", explica Daniela Dumitrica, Marketing Manager Paralela 45.

Ofertele pentru seniori sunt destinate persoanelor peste 55 de ani, acestia putand fi insotiti in aceleasi conditii si de o alta persoana care nu trebuie sa indeplineasca criteriul de varsta impus. In cazul in care persoanele sub 55 de ani doresc sa mearga in programe pentru seniori se achita un supliment de cazare ce nu depaseste 30-40 euro.

"In general, clientii provin din Bucuresti si orasele mari si au de cele mai multe ori educatie superioara si venituri peste medie. Acestia isi cumpara singuri excursiile, cu cel putin 3-4 luni in avans si doar in aproximativ 10% din cazuri vacantele sunt achizitionate de copii ca si cadou", a mai adaugat Daniela Dumitrica.

Cele mai achizitionate vacante pentru seniori anul acesta au vizat destinatiile culturale precum

- Istanbul (195 euro pentru 4 nopti cazare si mic dejun la hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oras);

- Roma (295 euro pentru 5 nopti cazare si mic dejun la hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oras);

- Anatolia si Riviera Mediteranei (345 euro pentru 7 nopti cazare si demipensiune la hotel 4 stele/ avion/ transfer);

- Sorrento - Coasta Amalfitana (375 euro pentru 7 nopti cazare si demipensiune hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oras).

La aceste preturi se adauga taxele de aeroport incepand de la 95 euro/persoana.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#pachete turistice seniori, #oferta turistica seniori, #programe turistice seniori , #Pachete turistice