Mii de turisti petrec sfarsitul de an in statiunile de pe Valea Prahovei

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 16:11
2039 citiri
Mii de turisti petrec sfarsitul de an in statiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turisti petrec sfarsitul de an in statiunile de pe Valea Prahovei, la Busteni si Sinaia gradul de ocupare a locurilor de cazare fiind de 80 la suta, iar cele mai cautate sunt vilele si pensiunile, anunta Mediafax.

Mii de turisti au ales sa petreaca sfarsitul de an in statiunile de pe Valea Prahovei, insa numarul acestora nu este la fel de mare ca in anii trecuti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, gradul de ocupare a locurilor de cazare din aceasta statiune este de aproximativ 80 la suta.

Cel mai bine s-au vandut pachetele turistice in vile si pensiuni, cea mai mare parte a acestora avand un grad de ocupare de suta la suta.

Locuri de cazare libere se mai gasesc in hoteluri.

Si in statiunea prahoveana Busteni gradul de ocupare a locurilor de cazare este de 80 la suta.

Potrivit lui Cristian Achim de la Centrul de Informare Turistica Busteni, cele mai cautate pachete turistice de Revelion au fost cele din vilele si hotelurile de trei stele.

Multe locuri au ramas neocupate in unitatile de cazare de o stea.

Incepand de vineri, in aceasta statiune sunt asteptati peste trei mii de turisti.

Joi dupa-amiaza, mii de turisti se indreptau spre statiunile de pe Valea Prahovei, cei mai multi dintre ei alegand DN1, care este foarte aglomerat pe sensul Bucuresti - Brasov.

Potrivit politistilor de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier Sinaia, coloanele de masini pe sensul de urcare spre munte se intind pe o distanta de noua kilometri, intre km. 122 - 131, soferii fiind nevoiti sa ruleze cu o viteza care nu depaseste 20 de kilometri la ora.

Proprietarii de vile si pensiuni din Sinaia au scos la vanzare, iarna acesta, pachete turistice de Craciun si Revelion care au putut fi cumparate in rate, cu un avans de zece la suta in momentul rezervarii si platibile in trei rate lunare, in lunile decembrie, ianuarie si februarie.

Pentru Revelion, trei nopti de cazare in aceste vile si pensiuni costa 588 de lei de persoana, iar pretul pentru patru nopti de cazare cu mic dejun inclus este de 660 de lei de persoana.

Pachetele turistice care includ cazare si mic dejun intr-un hotel de patru stele din Sinaia costa 1.695 de lei.

In aceste hoteluri pretul unui pachet turistic care include demipensiune si masa festiva ajunge pana la 3.840 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#pachete turistice, #revelion, #munte, #turisti, #grad ocupare , #Pachete turistice