Litoralul romanesc, din nou tentant. Vezi cat mai costa o vacanta la mare

Joi, 18 August 2011, ora 17:00
2028 citiri
Litoralul romanesc, din nou tentant. Vezi cat mai costa o vacanta la mare

Daca vrei sa pleci in vacanta, ai putea lua in calcul si ofertele pentru litoralul romanesc, mai ales in conditiile in care pretul pachetelor turistice a scazut, de la 15 august, dupa terminarea  „sezonului clasic”.

Sub denumirea generica de "Litoralul pentru toti" s-a realizat unificarea programelor "O saptamana la mare" si "Litoralul pentru toti". 

Cu alte cuvinte, poti petrece un sejur de sase nopti, cu cazare si mic dejun, la un hotel de trei stele, pentru care sa platesti 379 de lei. Oferta este inclusa in programul „Mini preturi de vacanta – Litoralul pentru Toti”, editia de toamna, lansat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

De la 1 septembrie, poti cumpara un pachet turistic valabil pentru sase nopti de cazare, pentru care sa platesti cel putin 179 de lei. Pretul minim este valabil pentru unitati hoteliere clasificate cu o stea, fara mic dejun, in timp ce pentru hotelurile de cinci stele va trebui sa platesti 549 de lei. In acesti bani este inclus si micul dejun.

Biletul de vacanta poate fi cumparat doar cu plata integrala, prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT, din tara. Dupa ce vei plati pachetul, vei primi si un voucher de atractii, care iti permite intrare gratuita la unul din obiectivele de interes turistic din zona Dobrogea.

Oferta este valabila in perioada 1 septembrie – 15 octombrie.

Litoralul este insuficient de bine promovat, sustin specialistii din turism.

„Anul trecut si chiar in februarie in acest an am atras atentia  personal asupra necesitatii urgente pentru a crea o strategie speciala pentru dezvoltarea zonei sudice a litoralului, avand in vedere ca cea mai mare capacitate de cazare de pe litoral se afla in sud”, spune Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

In opinia acesteia, o strategie de promovare a litoralului „ar trebui sa se concentreze pe investitii pentru realizarea de de aqua-parcuri, mai multe centre sportive de petrecere a timpului liber, si mai ales pe cosntructia unor parcuri tematice, dupa model american”.

Presedintele ANAT aminteste ca dictatorul Ceausescu isi petrecea vacantele la mare si subliniaza faptul ca un asemenea parc tematic ar trebui obligatoriu sa se axeze pe vilele odinioara folosite de liderul comunist, unde „inca se pastreaza dovezi si probe ale acelor ani”, mai spune Corina Martin.  

Sefa ANAT mai spune ca anul acesta sezonul a inceput prost, cu o scadere de 40% a cereri.

„Asta ne-a facut sa fim foarte ingrijorati pentru ca sa ai scadere de 40% a cererii fata de acelasi moment al anului trecut nu era un semnal imbucurator pentru hotelierii de pe litoral si pentru agentiile de turism membre ANAT.

Am reusit la mijlocul verii, spre luna iulie, sa ajunge,, la 20% scadere", a spus Corina Martin, in cadrul unei conferinte de presa.

"Am ajuns acum la nivelul vanzarilor de anul trecut, am si facut o estimare in urma cu o saptamana, este posibil, din datele tour-operatorilor si patronatelor hoteliere, sa ajungem la o crestere pe finalul sezonului cu 5%, estimam noi in acest moment fata de anul trecut, daca vremea va continua sa fie buna si daca vom ramane pe acest trend pozitiv”, a conchis Corina Martin.

Pe de alta parte, daca nu vrei sa apelezi la programul lansat de ANAT, dar totusi vrei sa iti petreci vacanta la mare, ar trebui sa stii ca dupa 15 august preturile scad considerabil.

In Constanta, tarifele incep de la 59 de euro/persoana, pentru un sejur de sase zile, potrivit datelor publicate de infoturism. Pretul este valabil pentru un pachet turistic la un hotel de trei stele, dar nu include  nici servicii de masa si nici transport.

Tot la un hotel de trei stele, dar in Mamaia, un sejur de sase zile te va costa minim 30 de euro, pentru o persoana, in timp ce un pachet turistic, valabil pentru aceeasi perioada, dar in Neptun, este mai ieftin cu 3 euro, conform datelor publicate pe infoturism.

La Mangalia, preturile incep de la 71 de euro, pentru un sejur sapte zile, la un hotel de trei stele.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#litoral, #vacanta mare, #turisti , #Pachete turistice