Litoralul, balnearul si muntele cu tichetul de vacanta

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 13:45
1854 citiri
Litoralul, balnearul si muntele cu tichetul de vacanta

Senatorii au adoptat, astazi, proiectul de lege privind aprobarea ordonanta privind acordarea tichetelor de vacanta. Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dragos Anastasiu, a declarat ca este posibil ca tichetele de vacanta sa fie operationale in doua saptamani.

"Ministerul de Finante s-a miscat neasteptat de repede si ne-a informat ca procesul de finalizare a mijloacelor de acreditare a emitentilor de tichete de vacanta este in derulare. Astfel, avem semnale ca saptamana viitoare vor putea fi acreditati emitentii urmand ca in doua saptamani tichetele sa apara pe piata" a declarat seful ANAT.

Ordonanta guvernului prevede ca institutiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanta , cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei, urmand sa plateasca unitatilor afiliate cu care au incheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanta contravaloarea acestora, dupa prestarea serviciilor de turism.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.

Legea prevede ca angajatul care a beneficiat de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului respectiv sau de bilete de odihna.

Sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si se deduc din baza impozabila in cazul microintreprinderilor care au optat pentru plata impozitului pe profit.

Legea mai prevede ca agentiile si operatorii de turism pot percepe un comision maxim de 10% din valoarea pachetului de servicii oferit utilizatorilor tichetelor de vacanta.

Fostul secretar de stat pe turism, Lucia Morariu, a declarat ca agentiile de turism care sunt specializate pe oferte in strainatate vor adopta pachete turistice si pentru destinatiile interne pentru a putea adera la programul tichetelor de vacanta. De asemenea, aceasta a precizat ca in ceea ce priveste numarul touroperatorilor care vor accesa programul se asteapta ca toate agentiile sa adere la sistemul  tichetelor de vacanta.

Morariu a adaugat ca ordinea destinatiilor preferate de angajatii care vor beneficia de tichetele de vacanta va fi: litoralul, balnearul si muntele.

Guvernul estimeaza ca in 2009 aproximativ 100.000 de angajati ar putea beneficia de tichete de vacanta, iar scutirile la impozite prevazute de lege ar putea diminua cu 35.992.800 lei incasarile la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#litoral, #ordonanta, #tichete, #turism, #vacanta , #Pachete turistice