Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eduard Hellvig: Turismul balnear, prioritate strategica pentru 2013

Eduard Hellvig: Turismul balnear, prioritate strategica pentru 2013


Turismul balnear este una dintre prioritatile strategice pentru 2013, a declarat, luni, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig.

Potrivit ministrului, turismul balnear este o nisa pe care Romania nu trebuie sa o rateze. Romania are un potential enorm in zona de turism balnear si este necesara o colaborare institutionala cu patronatele si industria de profil.

"Este un produs pe care vrem sa-l exploatam, in sensul ca asteptam sa vina turisti straini. Avantajul acestui tip de turism este ca cei care vin la relaxare nu vin singuri, vin insotiti de familie. Acestia au capacitatea, daca sunt multumiti de servicii, sa promoveze turismul balnear in tarile de provenienta si, ca atare, acest mecanism de dezvoltare a unui marketing eficient si a finantarii infrastructurii in zona balneara arata ca Romania are potential mare si este obligatia noastra sa valorificam acest potential", a aratat Hellvig, citat de Agerpres.

Seful de la MDRT a subliniat ca scopul nu este de a ocupa un procent din piata de turism din Romania, ci important este sa existe un procent dintr-un business, dintr-un domeniu turistic care sa aduca o contributie cat mai mare in PIB.

"Obiectivul nostru nu este de a ocupa o cota de piata, ci de a fi competitivi si cred ca Romania are obligatia de a fi perfecta in ceea ce face. Suntem intr-o piata globalizata, intr-o piata care nu ne permite sa fim jucatori de mana a doua. In orice domeniu trebuie sa fim performanti si, ca atare, nu ne permitem sa facem lucrurile la jumatate de masura", a spus ministrul.

El a admis ca, daca intr-un timp, in Romania exista un turism balnear dezvoltat, in urma campaniilor anti-aging si a promovarii tratamentelor Anei Aslan, acum acest domeniu a scazut foarte mult, sub potentialul existent, in special din cauza diminuarii investitiilor in infrastructura specifica.

Raportat la tarile invecinate, cum ar fi Ungaria, Eduard Hellvig a fost de acord ca aceasta a investit foarte mult in zona de turism balnear, insa a subliniat existenta resurselor din Romania, care sunt "extraordinare".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2236 ori