Turistii rusi, mina de aur pentru orice destinatie. Cine va inlocui Turcia si Egipt?

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 13:18
6461 citiri
Turistii rusi, mina de aur pentru orice destinatie. Cine va inlocui Turcia si Egipt?
Foto: Pixabay

Egiptul a devenit nesigur pentru rusii care obisnuiau sa isi petreaca concediul printre dunele de nisip, iar Turcia s-a transformat peste noapte intr-un stat in care nu e bine sa calatoresti daca ai un pasaport rusesc.

Tarile cu o industrie turistica bine dezvoltata privesc cu interes la cele cateva milioane de turisti din Rusia aflati acum in cautoare altor oaze de relaxare, in afara celor din Sharm el Sheik sau Antalya, iar hotelierii din Israel spera sa obtina un profit bun din acesta situatie, arata Bloomberg.

Israel, noua destinatie de vacanta

Firmele de turism din Israel spera sa atraga cat mai multi turisti rusi ramasi acum fara destinatiile obisnuite de petrecere a concediului: Egipt si Turcia.

Numai in Turcia, spre exemplu, cifra rusilor veniti sa isi petreaca vacanta in statiunile din Antalya a fost de 3,3 milioane in 2014.

Atentatul terorist asupra avionului prabusit in Peninsula Sinai a dus la evacuarea rapida a tuturor turistilor rusi aflat in Egipt, lucru care s-a intamplat si dupa escaladarea tensiunilor intre Moscova si Ankara. Astfel, Israelul a ramas una dintre optiunile convenabile pentru petrecerea concediului.

Piata din Rusia este una importanta pentru agentiile de turism israeliene, avand o influenta de 17% in cifra totala a turistilor straini ajunsi in Tara Sfanta.

Cand vine vorba de cifre insa, cei 567.000 de vizitatori rusi intrati in Israel in ultimul an par insignifianti pe langa 3,3 milioane de turisti rusi ajunsi in Turcia sau 2,6 milioane de petrecareti care au ales sa isi petreaca concediul in Egipt in 2014.

Profitand de faptul ca are o statiune asezata la Marea Rosie, Eilat, companiile israeliene ofera reduceri considerabile la zborurile care leaga Moscova de aceasta regiune.

Iar rezultatul se vede inca din prima, mii de turisti rusi facandu-si rezervari pentru o vacanta in Israel.

"Deja am depus eforturi serioase in marketingul facut pe piata din Rusia in ultimele doua saptamani.

Vom aloca alte 10 milioane de shekel (2,6 milioane dolari) pentru campaniile urmatoare", explica Michal Gerstler, purtator de cuvant in cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Pentru oficialii de la Ierusalim, Israelul este o alternativa perfecta pentru turistii rusi ramasi blocati in tara dupa ce amenintarile teroriste si conflictele politice au fortat autoritatile moscovite sa ia masuri drastice in restrictionarea calatoriilor spre anumite tari.

O sansa nesperata

Anul acesta, industria turistica din Israel a inregistrat venituri cu 15% mai reduse fata de 2014, ca urmare a situatiei conflictuale izbucnite in Fasia Gaza.

"Invazia" rusilor ar putea reprezenta o sansa nesperata pentru economia tarii, in conditiile in care turismul genereaza 7 procente din PIB-ul Israelului. Din acest punct de vedere, israelienii par sa fi ramas si fara concurenta in regiune.

Dupa atentatul terorist asupra avionului prabusit in peninsula Sinai, presedintele Vladimir Putin a decis sa suspende toate zborurile spre Egipt, anuland planurile de vacanta pentru sute de mii de conationali de-ai sai.

Saptamana aceasta, dupa ce aviatia militara a Turciei a doborat un avion de vanatoare rusesc, ministrul de Externe Serghei Lavrov a cerut cetatenilor rusi sa revina in tara sau sa isi anuleze planurile de calatorie in aceasta tara.

Pentru a atrage turistii turci in statiunea Eilat, Ministerul Turismului subventioneaza cursele de linie care vin dinspre Rusia spre aeroportul Ovdah cu cate 45 de euro/pasager.

Oferta a atras atentia a doi mari tour-operatori din Rusia care au lucrat pana acum pe relatia Egipt, iar 200 de noi curse dinspre Rusia spre Israel au fost inregistrate in ultima saptamana, confirma autoritatile de la Ierusalim.

"Pentru turismul din Israel este o ocazie unica. Daca reusim sa atragem destui turisti rusi in acest sezon vom beneficia de un avant considerabil al industrie turistice in anii care vor urma", spune Galit Shaked Rubin, director al agentiei Pegas din Tel Aviv.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#concediu turisti rusi, #excursii Israel, #oferte promotionale Israel, #statiuni Marea Rosie , #Oferte turism