Nimeni nu mai vrea hoteluri: Au ajuns sa coste cat o vila mai rasarita

Marti, 26 Februarie 2013, ora 13:45
3084 citiri
Nimeni nu mai vrea hoteluri: Au ajuns sa coste cat o vila mai rasarita

Hotelurile si pensiunile din marile orase sunt scoase la vanzare la preturi apropiate cu cele ale locuintelor de lux, din cauza crizei, astfel ca cel mai scump hotel disponibil la vanzare in Bucuresti costa 1,7 milioane euro, iar in provincie 2,5 milioane euro, potrivit portalului SpatiiComerciale.ro.

"Ca proprietati generatoare de venituri, hotelurile si pensiunile resimt din plin efectele recesiunii. Cei interesati de pornirea unei afaceri in industria ospitalitatii pot achizitiona astazi unitati de cazare de mici dimensiuni la preturi comparabile cu cele practicate pe segmentul rezidential de lux", se arata intr-un comunicat al portalului lansat in ianuarie de imobiliare.ro.

Cel mai scump hotel scos la vanzare in Capitala este amplasat in zona Batistei, in apropiere de Piata Universitatii cu un pret de 1,7 milioane de euro. Este o unitate cotata la patru stele, cu o capacitate de cazare de 48 de locuri (zece camere matrimoniale, opt camere duble si doua apartamente). Imobilul este inscris pe lista monumentelor istorice din Bucuresti si dispune de un restaurant cu pana la 60 de locuri, precum si de o terasa de 150 de locuri.

Pe locul al doilea in clasament se inscrie un hotel de trei stele din zona Victoriei, care poate fi achizitionat cu 1,39 milioane euro. Imobilul este format din 17 camere, are o suprafata totala de 600 de metri patrati si un teren de 200 de metri patrati. Spre comparatie, in zona Victoriei o vila cu sapte camere din 1920, cu o suprafata de 170 de metri patrati utili, este scoasa la vanzare pentru 1,5 milioane euro.

Un hotel-boutique, scos la vanzare cu 750.000 de euro

La un pret cu aproape 50% mai mic, de 750.000 de euro, este listat un boutique-hotel de patru stele, construit in secolul al IX-lea, in zona Dacia. Proprietatea are noua camere, o suprafata totala de 800 de metri patrati si un teren de 170 de metri patrati.

In Brasov, in zona Warthe, un imobil nou construit cu o capacitate de 21 de camere are un pret cerut de 2,5 milioane de euro. Proprietatea dispune de garaj la demisol, restaurant si sala de conferinte. Cladirea are o suprafata construita de 2.000 de metri patrati si o curte de 700 de metri patrati.

In Poiana Brasov, un hotel de patru stele este scos la vanzare la un pret de 1,3 milioane de euro. Unitatea are o capacitate de cazare de 12 camere, la o suprafata de 1.250 de metri patrati.

Un hotel pe malul marii costa 850.000 de euro

In Constanta, la malul marii, unul dintre primele hoteluri din oras, numit Grand, este scos la vanzare pentru 850.000 de euro. Proprietatea este amplasata la intersectia Bulevardului Tomis cu Ferdinand, dispune de 30 de camere si a fost complet renovata in 2012.

In zona Stefan cel Mare, alt imobil cu valoare istorica poate fi achizitionat cu 390.000 de euro. Acesta are o capacitate de cazare de aproximativ 20 de camere si necesita derularea unor lucrari de restaurare si renovare.

In Timisoara, cea mai scumpa unitate de cazare scoasa la vanzare este o pensiune de 14 camere amplasata in centrul orasului. Proprietatea dispune de o suprafata totala de 600 de metri patrati, este clasificata la patru margarete si are un pret cerut de 1,05 milioane de euro.

In plus, un imobil din zona Lugojului, de 15 camere, care poate fi folosit atat ca sediu de birouri, cat si ca pensiune, poate fi achizitionat cu 395.000 de euro. Constructia are o suprafata totala de 465 de metri patrati si un teren de 691 de metri patrati.

O unitate hoteliera similara amplasata in zona Complex Studentesc costa 300.000 de euro. Aceasta are 15 camere, o suprafata de 500 de metri patrati si beneficiaza de un grad mediu de ocupare de 60% pe zi.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#pret hoteluri, #unitati cazare pret, #vanzare hoteluri, #vanzare unitati cazare , #Oferte cazare