10% din hotelurile Greciei, scoase la vanzare din cauza crizei

Luni, 12 Martie 2012, ora 11:14
2479 citiri
10% din hotelurile Greciei, scoase la vanzare din cauza crizei

Perspectiva turismului din Grecia este sumbra in acest an, mai ales pentru sezonul de vara, iar proprietarii a circa 1.000 de hoteluri, reprezentand 10% din total, si-au anuntat intentia de a vinde in viitorul apropiat.

Aproximativ 10% din proprietarii de hoteluri si-au anuntat intentia de a vinde in perioada urmatoare prin intermediul agentilor imobiliari, site-urilor specializate si altor canale de investitii, a declarat presedintele asociatiei hotelierilor, Giorgos Tsakiris, citat de cotidianul elen Kathimerini.

Procentajul de 10% este echivalent cu circa 1.000 de hoteluri.

Criza economica si lipsa de lichiditati a crescut numarul hotelurilor care s-au inchis, a spus Tsakiris. Aceeasi situatie face, insa, foarte dificila si gasirea de cumparatori, chiar daca pretul mediu de pornire a scazut cu aproximativ 10%.

In regiunea Atica, aproximativ 50 de proprietari de hoteluri au anuntat ca se afla in cautarea unui cumparator. Una din marile agentii imobiliare din Grecia are in prezent in oferta 22 de hoteluri in Atica, totalul preturilor fiind de 290,6 milioane de euro. Jumatate din acestea sunt in centrul Atenei.

Cel mai scump hotel scos la vanzare in Atena este situat in apropierea Pietei Omonia, are 385 de camere si un pret de 95 milioane de euro.

Gradul de ocupare a hotelurilor din centrul Atenei a scazut puternic din cauza grevelor si violentelor frecvente, care au redus rezervarile si au inghetat piata organizarii de conferinte. Printre companiile care au anulat conferinte planificate la un hotel de cinci stele din Atena se numara Microsoft, Siemens si Honeywell.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#hoteluri Grecia, #faliment hoteluri Grecia, #turism grecia, #criza economica grecia , #Oferte cazare