Vrei sa faci shopping in Paris? Afla care sunt cele mai bune magazine

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 17:53
21496 citiri
Vrei sa faci shopping in Paris? Afla care sunt cele mai bune magazine

Paris, considerat Capitala mondiala a Modei, se numara printre destinatiile de vacanta preferate de turistii romani, mai ales pentru oportunitatile excelente de shopping. In metropola pariziana, valoarea obiectivelor turistice nu este egalata decat de numarul impresionant de magazine.

Chiar daca nu te numeri printre iubitorii shoppingului, nu ai cum sa ramai indiferent la ispitele pe care ti le aseaza in cale comerciantii din Paris. De la buticuri cochete, pana la tarabele amplasate direct pe strada, poti fi sigur ca vei gasi ceva pe gustul tau.

In plus, oferta din magazinele din metropola franceza variaza, de la marfuri extrem de accesibile, pana la produse de lux.

Cei mai multi turisti sunt atrasi in special de articolele vestimentare ale marilor case de moda, pe care le cumpara la costuri extrem de convenabile, in perioada reducerilor. Sunt sanse foarte mari sa gasesti haine realizate de creatori celebri, precum Giorgio Armani, Prada sau Gucci, pentru care sa platesti preturi mai mici de 100 de euro.

Pe faimoasa artera comerciala „Champs-Elysees” vei descoperi reprezentante ale caselor de moda Christian Dior, Chanel, Nina Ricci sau Prada.

Pe de alta parte, daca esti mai degraba interesat de haine excentrice si elegante, la preturi accesibile, da o raita prin buticurile  deschise de designerii Issey Miyake si Isabel Marant.

Cu siguranta vei gasi ceva pe gustul tau si daca intri in Lafayete, marele rival al magazinului universal Printemps, a carui oferta de articole vestimentare este greu de egalat.

In schimb, daca preferi sa cumperi specialitati culinare pariziene, trebuie sa intri in brutariile Drahonnet, Sacha Finkelsztajn si Au Levain du Marais. Aici vei gasi cele mai apetisante produse de patiserie, de la briose pufoase, la delicioasele pain au chocolat. Mai poti cumpara melci cu stafide, baghete si chifle moi.

Pentru o gama fascinanta de accesorii decorative, cauta magazinul Emery & Cie. Il vei recunoaste dupa vitrina unde sunt expuse obiecte stilizate. De obicei, acestea sunt confectionate din ceramica vopsita intr-o sumedenie de culori.

A l’Olivier vinde sortimente de ulei, de la cel mai fin, de masline, pana la ...ulei de masaj, iar la Petite Fabrique veti intalni peste 40 de soiuri de ciocolata.

Sesiunea de shopping poate continua in cartierele Tuileries si Opera, de unde poti cumpara cumpara trufe frantuzesti, de la Casa Trufelor, miere de la Casa Mierii, vinuri deosebite de la Au Verger de la Madeleine.

Cauti cea mai buna ciocolata din Paris? Atunci trebuie sa mergi la Christian Constant. Doar aici exista praline care se topesc in gura, batoane cu ciocolata amara sau tablete cu diferite umpluturi cremoase.

Un alt magazin de specialitati, aflat in perimetrul delimitat de cartierele St Germain, Latin si Luxemburg este La Carton. Vanzatorii de aici te vor tenta cu tarte cu lamaie, cu ciocolata sau ornate cu capsuni, pur si simplu savuroase.

Pentru vinuri de colectie, cauta La Cremerie, unde vei gasi o selectie de vinuri extraordinare, chiar si din secolul al XIX-lea. Pretul este insa pe masura, asa ca fi pregatit sa platesti si 500 de euro pe o sticla.

In Paris, pietele au un farmec aparte si sunt pline de culoare si de cumparatori. Comerciantii anima atmosfera si te imbie cu tot ce au mai bun.

In Piata Maubert veti gasi produse ecologice, preparate chiar de localnici, in propriile lor gospodarii. Singurul dezavantaj al acestui centru comercial este ca are program doar in zilele de marti, joi si sambata.

Pe de alta parte, piata de pe Rue de Buci este deschisa zilnic si iti ofera sansa se cumperi legume si fructe proaspete, culese de producatorii localnici. De asemenea, de aici poti gasi cam tot ce ai avea nevoie pentru un picnic, de la branza buna, la vin aromat.

Piata de Flori din Ile de la Cite este una dintre cele mai mari din Paris si a pastrat pana azi aerul pitoresc. Comerciantii vand, de luni pana sambata, foarte multe specii de flori si transforma aleile si tarabele pietii intr-un tablou vesel.

Ofertele pentru o vacanta de shopping, in Paris incep de la 84 de euro, pentru o persoana, in cazul unui sejur de trei nopti, la un hotel de doua stele, conform datelor publicate pe infoturism.ro.

In cazul in care vrei sa stai mai mult si preferi un hotel cu un nivel mai ridicat de confort, va trebui sa platesti cel putin 249 de euro, pentru o vacanta de patru nopti, la un hotel de trei stele sau minim 499 de euro, pentru un concediu de sase nopti, la un hotel cu acelasi grad de confort.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#magazine paris, #shopping, #shopping paris, #vacanta paris , #Obiective turistice