Viziteaza Corfu, insula unde vacanta dureaza 365 de zile pe an

Luni, 06 Iunie 2011, ora 18:38
3052 citiri
Viziteaza Corfu, insula unde vacanta dureaza 365 de zile pe an

Corfu sau Kerkyra, asa cum se pronunta in greaca, este a doua insula, din punct de vedere al marimii din Grecia si este si cea mai cunoscuta, dintre toate componentele arhipelagului elen. Homer a fost printre primii care i-au evidentiat frumusetea si bogatia terenului, in timp ce legenda spune ca insusi Odiseu s-a oprit in Corfu, inainte de a ajunge in Itaca.

Dincolo de mitologie, Corfu este cat se poate de reala, iar frumusetea sa nu are la origine doar referinte istorice, imaginate de scriitori. In plus, Corfu ramane una dintre cele mai bune destinatii de vacanta pe care le-ai putea alege.

Mai ales ca aici poti face orice, de la plimbari prin centrul statiuni, la bai de soare, pe litoralul cu nisip curat. Daca te numeri printre turistii iubitori de sporturi de apa, Corfu este o locatie excelenta, pentru ca poti profita de experienta instructorilor in scuba diving si poti vedea cateva spectacole subacvatice care iti vor taia respiratia.

In cazul in care vrei sa bifezi cele mai importante obiective turistice din Corfu, incepe cu Vechea Fortareata si fa o vizita si pe la ansamblul Noii Fortarete. Amandoua te pot ajuta sa iti faci o idee despre influenta culturii venetiene asupra insulei.

Trebuie sa vizitezi si situl Antic Palaioplois, pentru ca aici vei descoperi o colectia a celor mai interesante monumente si edificii cu o arhitectura diferita de cea clasica a Greciei. Daca Agora si cele doua temple dorice respecta rigorile arhitecturale grecesti, baile romane reflecta influenta Imperiului Roman.

Daca acesta este cel mai important muzeu situat in aer liber, merita sa vezi ce au de oferit si institutiile muzeale „acoperite”.

Exponatele sunt impresionante si merita atentia ta. Printre primele pe care ar trebuie sa le iei in considerare se numara Muzeul de Arheologie, Muzeul Bizantin si Muzeul de Arta Asiatica iti vor placea cu siguranta. Daca mai ai timp, treci si pe la Muzeul Solomon, Muzeul Sea Shell si pe la Galeria Municipala de Arta.

O excursie cu adevarat interesanta, care imbina in mod armonios utilul cu placutul este vizita pana la Mourtos. Se presupune ca aici au ascuns grecii flota, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Pe urma, trebuie sa testezi una dintre plajele din Corfu. Acesta are peste 30 de plaje, acoperite fie cu nisip fin, fie cu pietricele, dar la fel de frumoase.

Pentru o sesiune de bronz, alege una dintre plajele din sud, acoperite de o pulbere alba, fina. La polul opus, pentru drumetii la malul marii si pentru peisaje de vis, cauta plajele din nord.

Cele mai cautate de turisti sunt plajele din Paleokastritsa si Benitses.

In apropierea litoralului vei gasi mai multi localnici amabili sa iti inchirieze echipamentul pentru scuba diving. Totusi, de preferat ar fi sa urmezi indicatiile unor cluburi acreditate PADI adica (Professional Association of Diving Instructors).

Cele mai recomandate sunt Seven Islands Die, Dive Easy si Achilleon Diving Corfu. Aici exista instructori profesionisti, care au competentele necesare sa iti dea sfaturi utile si care iti vor pune la dispozitie echipament de buna calitate.

Specialitatile culinare sunt, de multe ori, o atractie turistica in sine, iar gastronomia greceasca nu se dezminte.

Gyros este echivalentul shaormei, dar nu le spune grecilor ca vrei acest sharoma, pentru ca se vor supara pe tine.

Pentru ei, gyrosul nu are nicio legatura cu preparatul turcesc, desi contine tot fasii de carne, parlite pe rotisor, cu ceapa, rosii si sos tzatzatki, facut din smantana cu castraveti. Spre deosebire de shaorma turceasca, nu are nici maioneza si nici cartofi prajiti.

Ai mai putea incerca moussakaua, preparata din straturi alternative de vinete, carte tocata si cartofi, coapta in cuptor.

Interesante si gustoase sunt si sarmalutele grecesti, numite dolmades, facute din frunza de vita-de-vie, cu o umplutura de orez si carne. Spre deosebire de sarmalele neaose, cele grecesti sunt lasate in cuptor cu un sos din oua si lamaie.

Delicioase in Corfu sunt si kalmaria, bucatele de sepie inmuiate in aluat si apoi prajite, precum si keftedes, adica un fel de chiftele, din carne de vita. Indiferent ce alegi din meniul tavernelor, comanda si un ouzo, bautura traditionala a Greciei, pe baza de rachiu din anason.

La desert, obligatoriu trebuie sa incerci baklavelele, la fel de insiropate si de pline de miere ca variantele turcesti.

Daca esti tentat sa petreci o vacanta in Insula Corfu, atunci trebuie sa stii ca agentiile de turism au oferte atragatoare, la preturi ce pornesc de la 37 de euro.

Pentru un sejur de sase nopti, vei plati cel putin 93 de euro, daca alegi o unitate de cazare clasificata la doua stele, conform datelor postate pe infoturism.ro. Pe de alta parte, daca preferi un hotel de cinci stele va trebui sa achiti minim 500 de euro, pentru acelasi numar de nopti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#vacanta corfu, #vacanta, #turisti, #corfu, #obiective turistice , #Obiective turistice